TEI'nin T700 helikopter motoru test bremzesinin açılış töreninden sonra Eskişehir Organize Sanayi Bölgesini ziyaret eden Bakan Varank, ziyaretin ardında EOSB firmaları; Alp Havacılık, Eti Gıda ve Karcan Kesici Takım Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin çalışmalarını yerinde inceledi. Ziyarette; EOSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli ve EOSB Yönetim Kurulu Üyeleri, Bakan Varank’a EOSB faaliyetleri hakkında bilgi verdi. 

Mevcut OSB ve 1. Gelişim Bölgesi hakkında Bakan Mustafa Varank’ı bilgilendiren Yönetim Kurulu Başkanı Küpeli, EOSB’nin altyapı faaliyetleri, çalışan sayısı, ihracat rakamlarını Bakan Varank’a aktardı. Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nin yatırımcı açısından avantajları dile getiren Küpeli “EOSB olarak otomotiv sektörüne yapılacak yatırımlar  için de hazırız. Bu sektör için çalışan pek çok firmamız mevcut. İmkanlarımız ve kapasitemiz ile bu projenin içinde yer almak istiyoruz” dedi. Sanayicinin yaşadığı sorunlara da değinen Küpeli, demiryolu bağlantısı ile Gemlik Limanı bağlantısının EOSB sanayicileri için önemine vurgu yaptı. 

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi faaliyetlerini ilgi ile dinleyen Bakan Varank “Otomotiv yatırımını sıkı bir şekilde takip ediyoruz. Ülke olarak bu yatırımı çekmek istiyoruz. Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi de fırsatları ile bu yatırıma uygun olursa Eskişehir’i de seçenekler arasında seve seve değerlendiririz” diye konuştu.

Sanayicinin yaşadığı nitelikli eleman sorununun da konuşulduğu ziyarette Bakan Varank konu ile ilgili şunları söyledi: “Eleman ihtiyacı konusunda nasıl bir sistem geliştirip teşvik edebiliriz diye Milli Eğitim Bakanlığı ile de Milli Savunma Bakanlığı ile de görüşmelerimiz sürüyor, bir model sunmayı planlıyoruz. Eskişehir Organize Sanayi Bölgesinde kurulması planlanan meslek lisesine de Bakanlık olarak elimizden gelen desteği vermeye hazırız.”

Bakan Mustafa Varank ve Bakan Yardımcısı, Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli’ye Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nin  düzeni ve imarını beğendiklerini belirterek teşekkürlerini sundu.