anadolugazetesi.com

Anadolu Gazetesi Yazıişleri Müdürü Cihan Yıldırım’ın konuğu olan Küpeli, aralık ayı başında kurdukları Eskişehir Yerli Otomobil Platformu’nun çalışmaları hakkında bilgi verdi. Küpeli, “Yerli otomobilin Eskişehir’de yapılması için sürekli çalışmalar yapıyoruz. Son derece istekli ve kararlıyız. 1961 yılında talihsiz bir şekilde ara verilen Devrim Otomobili ve o günün şartlarında fevkalade yakışıklı bir otomobil. Olmamış ama artık olacak” dedi.

Küpeli, Eskişehir’in avantajlarını sıralarken “Eskişehir bütün yolların kavşak noktasında. Yapılacak otomobilin elektrikli olduğu konuşuluyor. Nikel maddesi bizde. Sivrihisar’da. Akü ile olacak bu iş. Demiryolu ciddi bir avantaj. Çok kaliteli bir iş gücü ve sanayici var Eskişehir’de. Eskişehir’de otomotive çalışan 49 yan sanayi var. ABD’ye, İngiltere’ye, Avustralya’ya yedek parça gönderen arkadaşlarımız var. Eskişehir’in birçok avantajı var” dedi.

“Biz bu sürecin uzamasından da hoşnut değiliz” diyen Küpeli, “Bu bir an evvel olsun istiyorum. Hevesimiz var. Ben otomobil yapmayı bilmiyorum ama iyi yapanları biliyorum. Araştırma yaptık. Onları Eskişehir’e davet ettik. Hocalar, profesörler var, bu işi yapanlar var.
Elektronikçiler var. işi bilenler var. İki otomobili biz yapalım dedim. Eskişehir’de yapalım. Bunların çalışmaları yapıldı. Resimleri çizildi, ileri gittik biraz daha. Öyle oturduğumuz yerde bir şey yok. Bunu şu ana kadar kimseyle paylaşmadım. Size kısmet oldu. O işle ilgili çalışıyoruz. Teknolojik olarak neler yapacağımız da ortaya çıktı. Basit bir araç falan olmasın, kesinlikle. Eskiden sağ aynasının lüks olduğu, ekstra olduğu araçları biliriz değil mi? Oturduğumuz koltuklarda kafalık yoktu. Böyle bir şey yok. Bir fren, bir gaz pedalı ve bir direksiyon ile olmayacak bu işler. Bugün sizin en donanımlı aracınızda ne varsa bizim aracımızda asgari onlar olacak. Asgari diyorum, fazlası var. Yazılımları falan yapılıyor. Kısmet olursa 29 Ekim’de kullandıracağız. Bu kadar da iddialıyız” diye konuştu.

Küpeli, şöyle devam etti: “Bizim aracımızı isteseniz de deviremeyeceksiniz. İddia ediyorum. Teknolojik olarak böyle yapıyoruz. İsteseniz de öndeki araca çarpamayacaksınız. Size izin vermiyor. Yani bütün yetki sizde değil. Önce güvenlik. Fren sistemleri ABS gibi değil, çok donanımlı. Onlardan çok daha güvenli. Motor gücümüz... Dünyada şu anda satılanların dörtte biri kadar bir güçle biz bunu döndürüyoruz. Hepimiz sürücüyüz. Aracınız beşinci vitesle kalkar mı? Kalkmıyor! Kalkar... 130-140 beygirlik motor yerine 400 beygir motor koyarsanız kalkarsınız. Elektrikli otomobillerde 400 beygirlik motor takıp bununla 400-500 kilometre gidecekseniz doğru. Batarya büyüklüğü çok artıyor. Şarj kapasitesi sorun oluyor. Biz onun yerine şanzıman takalım dedik. Ve çok gelişmiş bir şanzıman. 20-21 arası bir vitesle çalışacak. Şu anda dünyada böyle bir şey yok.”

Günde ortalama 60 kilometre yol yapanların olduğunu ifade eden Küpeli, “Onlar için 600 kilometre menzilli bir araca ihtiyaç var mı? Yok. 200 kilometrelik bir araç yapıyoruz. Ucuz, son derece ucuz. 40-45 bin lira civarında mal olacak. Akü kapasitesi de oldukça iyi. O da 400 kilometre menzilli. Onun fiyatı da bundan 25 bin civarı daha yüksek olacak. İki ayrı araç planlıyoruz. Biri şehir içi için, diğeri şehir dışı için. Bizim pillerimiz de son derece ucuz olacak. Telefonu şarj eder gibi şarj edilecek” dedi.

Tasarımların da hazır olduğunu ifade eden Küpeli, “Dört tasarım var. Baya da güzel araçlar var. Gençlerin içi gidecek tasarımlar var. Herkesin cazibesini çekecek araçlar” diye konuştu.