Eyüp Kelebek, DHA | Eskişehir

Türkiye ile Litvanya arasındaki ikili ticaret hacminin geçtiğimiz yıl 539 milyon dolar civarında olduğunun bilgisini veren ESO Başkanı Özaydemir, bu rakamın mutlaka arttırılması gerektiğini vurgulayarak, "Yeni işbirliklerini konuşmak ve Eskişehir Litvanya arasındaki sanayi ilişkisini arttırmamız gerek. Eskişehir bu anlamda önemli bir potansiyele sahip" dedi.

Toplantıda konuşan Eskişehir OSB Başkanı Nadir Küpeli ise Türkiye ve Litvanya'ya arasında uzun yıllardır bir ilişki olduğunu ancak sanayi ilişkilerin ise daha da geliştirmeye açık olduğunun altını çizdi. Litvanya'dan ülkemize 2002-2016 yılları arasında yapılan doğrudan yatırımların toplamının 22 milyon dolar olduğunu kaydeden Küpeli, "Sayın Büyükelçi ile beraberinde gelen iş adalarımız ve uzman heyet Eskişehir OSB'de firmalarımızla görüşmeler gerçekleştirmekte. Umarız bu görüşmeler verimli geçecektir" diye konuştu.

Yaptığı değerlendirmede Türkiye'nin Litvanyalılar tarafından en çok tercih edilen turizm ülkesinin başında geldiğinden bahseden Büyükelçisi Audrius Brüzga ise, Eskişehir'in ciddi bir sanayi potansiyeli taşıdığını gördüklerini ve ilişkilerin gelişmesinin en büyük arzuları olduğunu bildirdi.