32 tarım il müdürünün yer değişikliği istenirken, Eskişehir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erkan Alkan’ın tayinin Diyarbakır’a çıktığını ifade eden Buluşan, “32 ilde tarım il müdürlüklerinin tayinlerinin istendiğini öğrenmiş bulunuyoruz. Bunların içinde Eskişehir müdürümüz de var. 32 ilin tarım il müdürlüklerinden, 7 tanesinde ilin müdürünün mevcut projeleri için ve il müdürlerinin bulunduğu şehirde başarılı olmaları nedeniyle il müdürleri yerlerinde kaldı. Diyarbakır il müdürü de bunlardan bir tanesi. Bu durumda Eskişehir Tarım İl Müdürümüzün Eskişehir’de kalması veya Afyon’a gitmesi gibi karışık bir durum söz konusu. Biz Tarım İl Müdürümüzün başarılı projeleri nedeniyle burada kalmasını istiyoruz” diye konuştu.

Ciddi projeleri var: Buluşan, “Eskişehir’e 10 ay önce gelen tarım il müdürünün 30’un üzerinde ciddi projesi var. Ayrıca BEBKA’ya başvurduğu ve beklenen projeler de var. Eskişehir’de tarım kampüsü projesini yapan, akıllı azotlu gübreleme projesini Tarım Bakanlığımıza sunan, bakanlığımızca benimsenip Türkiye’nin her yerinde yapılması istenen projelerin mimarının şehrimizden yarım projeleri ile ayrılmasını istemiyoruz. 10 ayda Eskişehir tarımına güzel işler kazandırdı”

Eskişehirli vekiller neden bir olamıyor?Eskişehir milletvekillerine seslenen Buluşan, “Hafta sonu öğrenmiş olmamız nedeniyle şu anda vekillerimizle temasa geçebilmiş durumda değiliz. Ama yarından itibaren vekillerimizle görüşeceğiz. Eskişehir milletvekillerimiz neden Diyarbakır gibi Urfa gibi il müdürlerini daha hafta sonuna gitmeden yerinde bırakan vekiller gibi Eskişehir’de neden birlik beraberlik içinde olamıyoruz. Neden Eskişehir’in tarımına sahip çıkamıyoruz. Tarım il müdürlüğümüze tarım ilçe müdürlüklerimize ziraat odalarımıza seçimden sonra hangi milletvekilimiz geldi de yapmış olduğumuz projeler ile ilgili bilgi aldı. Yarından itibaren vekillerimizle görüşeceğiz. Projelerimize sahip çıkılmasını istiyoruz. 30 projesi var müdürümüzün. Müdürümüz burada projelerini gerçekleştirsin sonra gerekiyorsa başka illerde de çalışmalarını sürdürsün. Eskişehir’imizin milletvekillerine çağrıda bulunuyorum. Projelerimize sahip çıkın. Diyarbakır, Urfa gibi bir olup Diyarbakır’a tayini çıkıp geri kalan tarım il müdürümüzü görevine geri verin” dedi.