Tülomsaş Sosyal Tesislerinde düzenlenen iftar programına Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İlhan Şen, AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, MÜSİAD Eskişehir Şube Başkanı Hakan Duman, kurum il müdürleri, il sivil toplum kuruluşları, çok sayıda iş insanı, öğrenciler ve MÜSİAD üyeleri katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan iftar programında oruçlar açılıp dualar edildi. MÜSİAD Eskişehir Şube Başkanı Hakan Duman selamlama konuşması yaparak, Eskişehir’in bir sevgi şehri olduğunu ve 2020 yılını iş dünyası olarak Yunus Emre yılı olarak belirlenmesini istediklerini belirtti. Büyük Türk düşünürü Yunus Emre’nin “Gelin Tanış Olalım İşi Kolay Kılalım” sözlerini hatırlatan Başkan Duman, iftar programına katılan herkese ayrı ayrı teşekkür etti.

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan ise ülkenin zor zamanlardan geçtiğini ancak geçmiş tecrübelerin, kendilerine bu dönemleri hızlı ve en az hasarla atlatabilmeyi öğrettiğini belirterek, "Yeni ekonomi programı kapsamında, dengelenme sürecini beklenen performansla sürdüren Türkiye'nin, sürecin başından bu yana ağır bir ivmeyle de olsa yükselişe geçtiğini görüyoruz" dedi. 

Türk iş insanının dünyanın her yerinde ticari faaliyetler sürdürdüğünün altını çizen Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, programda yaptığı konuşmada, “Ramazan, berekettir, birlik ve beraberliktir. Ramazan dostluktur, yardımlaşmadır, dayanışmadır. Bu mübarek ay sosyal meselelerimize sevgi penceresinden bakmamızı gerektiren bir aydır.” diye konuştu. Çakacak ayrıca MÜSİAD'ın çalışmalarını yakından takip ettiklerini ifade ederek "MÜSİAD bugün 96 ülkede varsa bizim özel sektörle yapamayacağımız hiçbir şey yoktur" dedi.

Konuşmalardan sonra MÜSİAD Eskişehir Şubesi tarafından düzenlenen “Gelin Tanış Olma Mekanı Çalıştay ve Yarışmasında” dereceye giren Eskişehir Teknik Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi öğrencilerine başarı belgeleri ve ödülleri verildi.