Toplantıda, potansiyel iş birliği yapılabilecek projeler başta olmak üzere Endüstriyel Simbiyoz Projesi değerlendirildi. Güdümlü proje ve diğer proje çağrılarıyla ilgili katılımcılar fikir alışverişinde bulundu.

Toplantıda; EOSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli’nin yanı sıra Yönetim Kurulu Başkan Vekili Metin Saraç, Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz Ayva, Yönetim Kurulu Üyesi Hamza Tınas, EOSB Müdürü Erhan Tatar, Danışman Yunus Emre Heper ve Çevre Mühendisi Suzan Eroğlu Önpeker; BEBKA İzleme ve Değerlendirme Birimi Başkan Vekili Gürler Sünel, Planlama Birim Başkan Vekili Elif Boz Ulutaş,  Eskişehir Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Güliz Ünal ve Program Birimi Uzmanı Seher İleritürk’de yer aldı.  

EOSB faaliyetleri ve projeleri hakkında BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim ile BEBKA uzmanlarına detaylı bilgi veren EOSB Yönetim Kurulu Başkanı Küpeli “Yaşam Merkezi Projemiz ile Organize Sanayi Bölgemizi cazibe merkezi haline getirmeyi amaçlıyoruz. Merkezimizi, en kısa zamanda OSB çalışanlarının ve Eskişehir halkının hizmetine sunmak istiyoruz.  Projelerimiz arasında yer alan Meslek Lisesi de Yaşam Merkezimiz bünyesinde yer alacak. Yaşam Merkezimizin içinde BEBKA’ya da ofis vermek isteriz” dedi. Tepebaşı Belediyesi ile EOSB arasında imzalanan Engelli Uygulama ve İstihdama Geçiş Atölyesi İşbirliği Protokolü ile engelli bireylerin istihdamına sağlanacak katkılar hakkında katılımcıları bilgilendiren Küpeli, 30 öğrenci kapasitesine sahip olacak atölyenin 2019’un ilk aylarında faaliyete başlayacağını belirtti. Küpeli sözlerine şu şekilde devam etti: “Bu projeler sanayinin, şehrin ve bölgenin kalkınmasına katkıda bulunacak projeler. Gerek Bölge Müdürlüğünün öncülüğünde gerekse kurumlarla iş birlikleri çerçevesinde ön hazırlıkları yapılan projelerimizin hayata geçirilmesinde, gerçekleştirdiği çalışmalarla öncü olan BEBKA’nın, destek ve iş birliğine her zaman açığız.” 

Genel Sekreter İsmail Gerim ise ikili görüşmelerin önemine vurgu yaparak sözlerine başladı. ‘Kaynakların etkin kullanılarak bölgesel kalkınmada sürdürülebilirliğin sağlanması amacıyla Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'nde Endüstriyel Simbiyoz Olanaklarının Araştırılması Projesi’ hakkında bilgi veren Gerim “BEBKA olarak bize gelen projeleri çok detaylı inceliyoruz. İncelemelerimiz sonucunda Endüstriyel Simbiyoz Projesi için Eskişehir Organize Sanayi Bölgesini seçtik. EOSB bu proje için Bursa ve Bilecik’e göre daha hazır görünüyor. Proje ile bölgede iş birliği potansiyelleri araştırılacak ve bu iş birliklerinin hayata geçirilmesi halinde bölgeye sağlayacağı çevresel ve ekonomik kazanımlar ortaya konulacak” dedi.