6 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısında, maddelerin 5’i oy birliği 1 tanesi ise oy çokluğu ile kabul edildi. Meclis toplantısında dikkat çeken gündem maddesi, Odunpazarı Belediyesi ile Alpu Belediyesi arasında Alpu Belediyesine ait Beton Parke Kilit taş üretim makinesi ile Odunpazarı ilçesi sınırları içerisinde Beton Parke Kilit taşı üretilmesi için 5 yıl süre ile ortak hizmet projesi geliştirilmesi konusunda gerekli iş ve işlemleri yapmak ve protokolleri imzalamak hususunda; Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'a yetki verilmesi ile ilgili madde oldu. 

İlgili maddeye karşı oy gerekçelerini açıklayan AK Partili Meclis Üyesi Mehmet Bilgin, “Yapılacak kira sözleşmesi için kapsam ve çevresi belirtilmeden sınırsız bir yetkinin verilmesi uygun değildir. Hasılat paylaşımı esası genel olarak ortaya konulmalıdır” dedi. CHP’li Meclis Üyesi Emre Genç ise yanıt olarak Odunpazarı Belediyesi’nin kendi imkanlarıyla kilit parke taşı üretmek istediğini ve hammaddesi ile kilit taşı üretmek istediklerini söyledi. Genç, “Sınırsız bir yetki verilmiyor. İç işleri denetiminden geçiyor. Böyle bir şey düşünülmesi çok yanlış. Tasarruf tedbirleri uygulanmalı ve kendimiz bir şeyler yapmak için bunu yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

AK Partili Murat Özcan ise, belediyelerin kilit taşı üretebileceğini dile getirdi. Buna karşı olmadıklarını aktaran Özcan, “Keşke iki belediye bunu daha önce araştırıp bir dosya ile karşımıza gelseydi. Bilgi eksikliği var, tam olarak bilgilendirilmediğimiz için bu maddeye karşı oy veriyoruz” dedi. Alpu Belediyesi’nin çok sıkıntılı olduğunu ve destek vermek istediklerini söyleyen Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ise, “Alpu Belediyesindeki kilit taşı tesisi atıl durumda. Milli servetin değerlendirilmesi ve her iki belediyenin de bu durumdan yararlanması lazım. Belediyelerin karşılıklı çıkarlarını koruyarak müfettiş denetimine açık olarak bu işi çözeriz” dedi.

Atıl tesis faaliyete geçirilecek

AK Parti’li meclis üyelerinin ret oy verdiği gündem maddesi oy çokluğu ile kabul edildi. Gündem maddesinin kabulü ile Alpu Belediyesine ait Beton Parke Kilit taş üretim makinesi ile Odunpazarı ilçesi sınırları içerisinde Beton Parke Kilit taşı üretilmesi için 5 yıl süre ile ortak hizmet projesi geliştirilmesi konusunda gerekli iş ve işlemleri yapmak üze Başkan Kurt'a yetki verildi. Konu ile ilgili konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Alpu Belediyesi’nin sıkıntılı bir noktada olduğunu söyledi. Belediyeler arası dayanışma mantığı ile Alpu Belediyesi’ni desteklemek istediklerini belirten Başkan Kurt, “Destek de almak istiyoruz, bu karşılıksız olmaz. Alpu Belediyemizin geçmiş dönemlerde Osmaniye Mahallesi’nde kurmuş olduğu kilittaşı tesisleri atıl durumda. Hiçbir işe yaramıyor, çalışmamış, çalıştırılamıyor. Bu aşamada da mevcut belediyemizin çalıştırma şansı da görülmüyor. Hem bir milli servetin orada yatmasını önlememiz lazım hem de iki belediyemize birden yararlı hale dönüştürmemiz lazım. Bu nedenle bu çalışmanın içerisine girdik. Bu yıl için çok ciddi bir sıkıntı söz konusu olmaz ama seneye de ne olacağını kimse bilmiyor. Dolayısıyla belediyelerimizin karşılıklı çıkarlarını koruyarak, Sayıştay ve Müfettiş Denetimine de açık bir şekilde bir sözleşme yaparak bu işi çözeriz” dedi.