Soğan fiyatının iki katına çıkması üzerine hükümet harekete geçti. Soğanın 'fiyatlar yükselir' beklentisiyle depolarda tutulduğunu ifade eden Buluşan, “Biz depolamaya karşı değiliz. Ancak fırsatçılık yapılmamalı. Soğan tarladayken çok yağış gördüğü zaman hemen depolanmaması lazım. Soğanın tarlada kuruması lazım. Tüccar ne yaptı? Soğanı o halde depoladı. Üretici soğanı 80 Kuruş ile 1 liraya sattı diye seviniyor. Ama şimdi fiyatı 5 lira oldu. Soğan çürüdü diyorlar. Soğanın yüzde yedisinin çürümesi de mümkün değil. Soğanı çok güzel depoladılar. Soğanı depodan çıkarmak zorunda kaldılar. Soğanı fiyat yükselince çıkardılar. Adını da biz bu soğanı çıkarmazsak çürüyecek diye koydular. Soğanı kurutmadan içeri koyan depoculardır hatalı olan” diye tepki gösterdi. 

''Hal Yasası yürürlüğe girmeli'': Buluşan, ilgili üç bakanlığın ortak hareket ederek fırsatçıların önüne geçilebileceğini ifade ederek, “Maliye Bakanlığımız, Tarım Bakanlığımız ve de Gümrük Bakanlığı ile istişareli olarak Türkiye üzerindeki yaş sebze ve meyvedeki oyunların üzerine gidilmeli. Oyunun baş aktörü aracılardır. Dolar'ın yedi liraya çıkması soğanın yedi liraya çıkması bizi doğruladı. Maalesef hep söylediğimiz üretici ile tüketici arasındaki fiyat farkı makas farkı dedikleri beş misli olmakta. Bu zamana kadar su yüzüne çıkmıyordu bu durum” dedi. 

''Rantın gitmemesi için uğraşıyorlar''Buluşan, “Hal Yasası’nın gündemde olduğu şu günlerde Tarım Bakanlığı’nın, Gümrük Bakanlığı’nın, Maliye Bakanlığı’nın kafası karıştırılıyor. Rantın elden gitmemesi için nelerle uğraşılıyor. Komisyonculuk gitmesin diye mücadele veriliyor. Komisyoncu olmazsa üretici malını satamaz dedikoduları yayılıyor. 1 liraya soğanımızı satabildik diye sevindik biz şimdi fiyatına bakın bu nasıl adalet. Kim yaptı bu soğanı 5 lira. Tüm örgütler harekete geçmeli. Hal Yasası bir an evvel uygulanmalı. Üretici örgütleri tarafından faturalandırma yapılıp, üreticinin para kazanması, üreticinin sattığı fiyat üzerine aşırı kar koymadan bu sistemin çalışması lazım. Bu da Hal Yasası ile olur. Serbest piyasa adı altında aracılık tefecilik yapıyorlar. Bankada böyle kredi yok. Bire al ikiye beşe sat. Yok böyle bir şey. Depoya konulan soğan, çürüdü diyerek, fiyat yükselince ortaya çıkartılıyor. Bizim derdimiz bunların son bulması” diye konuştu. ESKİŞEHİR EKSPRES