Türk Şeker Genel Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen ziyarette yıllık 500 bin ton üretim hacmiyle önde gelen pancar üretim merkezlerinden birisi olan Çiftelerli pancar üreticilerinin sorunlarını gündeme getirme fırsatı elde ettiklerini aktaran ilçe başkanı Mustafa Yeşil; “Genel müdürümüz kendisine aktardığımız konulara karşı son derece duyarlı ve devletimizin ile çiftçilerimizin ortak menfaatlerini gözeten birisi. Kendisine yeni görevinde başarılar diliyoruz. Pancar nakliyesinde çok önemli bir sorun olan 60 güne uzanan ödeme takvimi konusunda ivedi bir şekilde zaten gerekli rahatlatıcı adımları atmış. Ödemelerin 30 gün civarına çekilmesi konusunda gerekli talimatları verdi. Üreticilerimiz gönül rahatlığı ile pancarını devletimizin kurumu olan Susurluk ve Eskişehir şeker fabrikalarına götürerek tespit ettikleri kotaları doldurabilecek. Genel Müdürümüz Sayın Mücahit Alkan’a konuya olan hassasiyeti ve çözümü için teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Önemli açıklama: Türk Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü’ndeki makamında AK Parti Çifteler İlçe Başkanı Mustafa Yeşil ve beraberindekileri kabul eden Mücahit Alkan ise; “Aynı zamanda her biri üretici ve nakliyeci olan arkadaşlarımızla söküm sezonu öncesi uygulamalarla görüşlerini, dileklerini ve önerilerini aktardılar. Nakliye faturalarının ödenmesinin 60 güne uzaması halinde karşılaşacakları finansman sorunu hakkında sıkıntılarını dinledik. Bizlere bu konu iletilmesinden itibaren genel müdürlük olarak iyileştirme çalışmalarına başlamıştık. Buradan Çiftlerli üretici ve nakliyeci kardeşlerimizin ziyaretleri esnasında tüm üretici ve nakliyecilerimize şunu söyleyebilirim ki nakliye ödemeleri süreleri 30 iş günü civarına geri çekilmiştir” şeklinde konuştu.

"Üreticimiz pancar ekebilir durumda kalacak": Göreve gelmesinin ardından Türkiye genelinde kuruma bağlı tüm işletmeleri yerinde incelemeye başladığını anlatan Genel Müdür Alkan şunları aktardı: “Göreve gelmemizin ardından kollarımızı sıvadık ve süratle Türk Şeker A.Ş.’ye bağlı fabrikalarımızı ziyaret etmeye başladık. Yerinde yaptığımız incelemelerde üzerinde önemle durduğumuz bir konuda pancar üreticilerimizin dilek ve önerilerimizin yerine getirilmesi. Üreticimizin pancar ekebilir durumda kalması ve böylece pancar ekim alanlarının daralmaması için Türk Şeker olarak sahada varlığımızı hissettireceğiz. Üreticimizle iş birliğimizi derinlemesine artıracağız.”