Yüceer, "Geçtiğimiz Mart ayından itibaren pandemi sebebiyle kontak kapatan esnafımız okullarında açılmayacak olması ile birlikte tamamen hem maddi hem de manevi olarak çöküntüye girmiş bulunmaktadır. Şehrimizde sektörün kazancının yaklaşık yüzde 70’lik oranı öğrenci taşımacılığından sağlanmaktadır. Zaten yıllık dönemde 9 ay (180 iş günü) çalışabilen esnafımız pandemi sebebiyle 6 ay işsiz kalmıştır. Hele ki sadece öğrenci servisi yapan yaklaşık 700 esnafımız bütün giderleri devam ederken (Çalışan maaşları, mal sahibi ve çalışan sgk prim ve diğer hakları, vergileri, araç amortisman ve yıllık sigorta, kasko, muayene vb. masrafları vs) kontak kapatmak zorunda kalmıştır. SSK ve bağkur primleri esnafımız için şu an itibariyle ödenemeyecek büyük bir yük haline gelmiştir ve bu konuda acilen esnafımız lehine düzenlenmesi gereken bir konu haline gelmiştir. Esnafımızın yanında çalışan rehber personel ile ailelerinde hesaplandığında yaklaşık 6 bin kişi mağdur durumdadır. Esnafımızın borçlarının ötelenmesi gerçekçi bir çözüm gibi gözükse de pandemi dolayısıyla kapanan okulların bu kadar uzun bir döneme yayılacağını kimsenin tahmin edemediği gibi bizde  tahmin edemezdik. Planlarımızı ağustos ayı okul başlangıcı olarak hazırladık. Fakat hasta sayılarındaki tırmanışla okullarımızın açılmamasında büyük etkisi olmuş örgün eğitim-öğretime ara verilip yeni sezonda başlamsını beklediğimiz eğitim ve öğretim yılının uzaktan eğitimle başlayarak sonradan yüzyüze eğitime dönme kararıyla esnafımız işsiz kalmıştı" dedi.

"Binlerce araç icra yolu ile satılabilir"

Yüceer, "Okulların yüz yüze eğitime kademeli olarak geçecek olması servis kaydı yapılacak olan öğrenci sayısında yüzde ellilik bir kaybıda beraberinde getirecek. Kayıt yapılacak öğrencilerin haftanın belli günlerinde okula gelecek olması ise ücretler konusunda ki belirsizlikleride had safhaya çıkaracaktır. Mart ayından itibaren çektiğimiz kredilerin ödeme tarihleri yaklaşmış esnafımızın maddi ne manevi olarak dayanma gücü kalmamıştır. Kredilerimiz ödenmediği için yeni kredi çekme olanaklarımızda kapanmıştır. Çoğu esnafımızın bankalarla olan durumları sıkıntıya düşmüştür. Süreç bu şekilde devam etmesi durumunda esnafımız kredileri ödenemediğinden dolayı binlerce araç icra yolu ile satılması muhtemel olacaktır. Verilecek hibe krediler ile esnafımızın yakın zamanda olan acil borçlarını kapatmasının önü açılmalıdır" diye konuştu. 

"Servisçi esnafı için de  kısa çalışma ödeneği verilmeli"

Yüceer, "İşveren olduğumuz için işsizlik fonundan yararlanamadık. Altı aydır çalışamayan servisçi esnafı için de çalışanlarda olduğu gibi kısa çalışma ödeneği desteği verilmelidir. Evet bizde böyle bir dönemde en değerlilerimiz olan evlatlarımızın hayatı önem taşıyan bu dönemde evlatlarımızın riske atılmasını istemiyoruz. Fakat bizde bu ülkenin bir esnafı olarak devletimizin üvey evladı olmak istemiyoruz. Bizim evlatlarımızı düşündüğümüz gibi devletimiz inde bizi mağdur bırakmamasını istiyoruz. Pandemi döneminde krizi fırsata çeviren bazı sektörler gibi servisçi esnafı bırakın krizi fırsata çevirme olayını krizin tam ortasında kalmıştır. Dolayısıyla gelinen nokta esnafımızı dar boğaza sokmuş ve içinden kendi imkânlarıyla bu dar boğazdan çıkılamaz hale getirmiştir. Okulların açılmasının da güç olduğu bu dönemde devletimizin esnafımıza yardım elini uzatıp doğrudan yada dolaylı olarak bu sektörden geçimini sağlayan yaklaşık 6 bin kişi adına devletimizin hibe destekli programlarından acilen esnafımıza da yararlandırılmasını talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.