Eskişehir Ekspres

Konuya dair bir basın açıklaması yapan Başkan Adayı Ayhan Sezer, özellikle Eskişehir’in coğrafî yerinin yeterince kullanılamadığına dikkat çekti.

BÖYLE BİR YER KİMSEYE NASİP OLMAZ: Eskişehir’in özellikle ulaşım ağlarının merkezinde yer tuttuğuna işaret eden Sezer, “Ticaret yollarının kesişiminde yer alan şehrimiz buna rağmen ticaretten hak ettiği payı alamamaktadır. Ticaret odası şehrimizin bu pozitif algısını bir türlü ticari hayata yansıtmadığını, üyelerimize bu konuda bir yön belirleyemediği görülmektedir. Proje ve vizyon yokluğu nedeniyle çevre illerimizin ticaret üyeleri keselerini doldururken, şehrimizin ekonomisi yerinde saymaya devam etmektedir" diye konuştu. 

BÜYÜME PROJELERLE BAŞLAYACAK: Ankara, İstanbul, Bursa, Kocaeli ve Sakarya gibi ülke ekonomisinin lokomotifi olan şehirlerin merkezinde olan Eskişehir’in ekonomik olarak bu kadar geri kalmasının kabul edilemez olduğunu dile getiren Sezer, “Uygulamaya koyacağımız projelerle ülkemizin ticaret kaynakları şehrimize de gelecek" ifadelerini kullandı.
Sezer açıklamasının sonunda ise, “Her sektörde Eskişehir’in bir merkez olmaması için hiç bir neden yok. Hatta tüm imkanlar şehrimizin lehine. Sadece dinamiklerimizi harekete geçirmek gerekiyor. Bunu da başaracak genç ve dinamik ekiple projeler bizde mevcuttur. Ticaretin içinden gelen biri olarak tüm bu avantajları üyelerimizi büyütmek adına gece gündüz çalışacak hedeflere yürümek için kullanacağız. Üyelerimizin desteği karşılıksız kalmayacak. ‘Hep Birlikte’ kısa zamanda büyüyeceğiz” şeklinde konuştu.