Selin Uz | Eskişehir Ekspres

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından Tüketici hakem heyetleri sayısının azalacağını hatırlatan Sülahi Özalp “Bakanlık tarafından, Türkiye genelinde sayıları bin 11 tüketici hakem heyetleri yeni düzenlemeyle, 211'e düşürülecek. Tüketici şikayet başvuruları çok az olan pek çok ilçe tüketici hakem heyetleri kapanarak daha aktif ve kaliteli hizmet etmek amaçlanmakta” ifadelerini kullandı.

EN ÇOK ŞİKAYET BANKALARDAN: Özalp “2017 yılında tüketicilerin şikayetleri en yoğun bankalar, ayıplı mal ve ayıplı hizmet, mesafeli satışlar, elektronik cihazlar, turizm sektörü, hizmet sektörü, hediye kazandınız reklamları, abonelik hizmetleri, tarife değişikliği ve dolandırıcılıklar tüketicilerimizin en çok şikâyet ettikleri alanlar oldu. Tüketici şikâyetlerinde yüzde 80 üzerinde haklı olan yine tüketiciler oldu. Bakanlar tüketici şikayetlerinde ilk sırada yer aldı” diye konuştu.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK: Özalp “İlçe Tüketici Hakem Heyetleri Kaymakamlıklar bünyesinde, İl Tüketici Hakem Heyetleri Ticaret İl Müdürlükleri bünyesinde oluşturulmaktadır. Tüketiciler şikayetlerini, Tüketici Hakem Heyeti’ne doğrudan yaparken, internet üzerinden TÜBİS sistemiyle de yapmaya devam edebilecekler” dedi.