2020 yılının mart ayından beri ülkemizde de etkisini göstermeye başlayan korona virüs salgın süreçleri binlerce vatandaşın ekonomik anlamda zorlu süreçlerden geçmesine nede oldu. Bu anlarda sosyal devlet anlayışı ile beraber aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı vatandaşların ekonomik anlamda sıkıntıların bir nebze de olsa önlerine geçebilmek için 1000 TL olarak pandemi destek ödemeleri verdi. Bu ödemelerin ilk iki faz kısmının tamamlanmasının ardından üçüncü faz ödemelerine başlandı. Başvuru yapmak isteyen vatandaşlar eğer gerekli şartları yerine getirebiliyorlarsa e devlet üzerinden TC kimlik numaralarının son hanelerine göre belirlenen günler içerisinde başvurularını yapabilecekler. 

Başvuruları olumlu sonuçlanan vatandaşlar en yakın PTT şubelerine giderek görevlilere sadece TC kimlik numaralarını verecek ardından da kendileri için verilecek 1000 TL pandemi desteklerini anlık olarak alabilecekler.

Hangi gün başvuru yapılacak?

Vatandaşlar pandemi destek ödemesi almak için TC kimlik numaralarının son hanesinde yer alan sayıya göre başvuru yapabilecekler. Hafta içi başvuru süreçlerini kaçıran vatandaşlar TC kimlik numaralarının son rakamının kaç olduğu fark etmeden hafta sonu günlerinde diledikleri an e devlet üzerinden giriş yaparak başvuru yapabilecekler. Fakat hafta içi başvuru yapacak olan vatandaşlar için;

1.    TC kimlik numarasının son rakamı 0 olan vatandaşlar pazartesi günü
2.    TC kimlik numarasının son rakamı 2 olan vatandaşlar salı günü
3.    TC kimlik numarasının son rakamı 4 olan vatandaşlar çarşamba günü
4.    TC kimlik numarasının son rakamı 6 olan vatandaşlar perşembe günü
5.    TC kimlik numarasının son rakamı 8 olan vatandaşlar cuma günü başvuru yapabilecekler. 

Pandemi başvuru sorgulama yapmak için vatandaşlar yine başvuru yaptıkları gibi sonuçları da e devlet üzerinden öğrenebilecekler. E devlet üzerinden bakamayan vatandaşlar en yakın PTT şubelerine giderek TC kimlik numaraları ile anlık olarak sorgulama yapabilecek ve ödeme alabilecekler mi alamayacaklar mı öğrenecekler. Yaşanan bu zorlu günlerde sosyal devlet anlayışı ile beraber ekonomik anlamda zorluk çeken vatandaşlar için hız kesmeden destekler gelmeye devam ediyor.