Ankara Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde yaşayan vatandaşlar sosyal yardımlara internet üzerinden başvuru yapabilecekler. Yaptığı gelişmeler ile dikkat çeken Ankara Büyükşehir Belediyesi yeniden bir ilke imza attı. Belediye tarafından verilen sosyal yardımlara başvurularda bazı değişiklikler yapıldı. Yapılan değişikler neticesinde şehirde yaşayan vatandaşlar, sosyal yardımlara internet ortamı üzerinden başvuru sağlayabilecekler.

Pandemi süreci içerisinde vatandaşların yardımlara daha kolay başvuru yapması amaçlandı. Bu nedenle kişiler belediyeye ait site üzerinden yardımlara başvuru yapabilecekler. Kişilerin yardım almak için direkt olarak belediyeye gitmelerine gerek kalmayacak. Üstelik başvuruların internet ortamı üzerinde olması vatandaşların da işini kolaylaştıracak.

Sosyal Yardımlara İnternet Başvurusu Eklendi

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden bir ilk geldi. Vatandaşlar belediyelere başvurarak sosyal yardımlardan faydalanabiliyorlardı. Direkt olarak belediyelere yapılan başvurulara, yeni bir yöntem eklendi. Vatandaşlar artık internet ortamı üzerinden de sosyal yardımlara başvuru sağlayabilecekler. İnternet ortamı üzerinden başvuru yapmak isteyen kişiler https://sosyalhizmetler.ankara.bel.tr linki üzerinden başvuru sağlayabilecekler. 

Sosyal yardım almak için kişilerin herhangi bir detaylı bilgi vermesine gerek kalmamaktadır. Kişiler yalnızca kimlik numaraları ve iletişim bilgileri ile birlikte sosyal yardımlara başvuru yapabilecekler. Başvuru esnasında iletişim numaralarının doğru bir şekilde yazılması gerekiyor. İletişim numarasına gelecek olan onay kodu ile birlikte, vatandaşların sosyal yardım başvuruları sağlanmış olacak.

Sosyal Yardım Sonuçları

İnternet ortamı üzerinden sosyal yardım başvurusu yapan kişiler bir hafta içerisinde bir dönüş alacaklar. Kişiler yaptıkları başvurular hakkında olumlu ya da olumsuz olarak bilgilendirilecektir. Bu nedenle vatandaşların site üzerinde yeniden sonuçları araştırmasına gerek kalmamaktadır.

Sosyal yardımlar kapsamında vatandaşlar gıda, kömür ve Başkent kart gibi yardımları alabiliyorlar. Ancak bizzat başvuru yapmak isteyen vatandaşlar için de başvuru merkezleri yer alıyor. İnternet üzerinden başvuru yapmak istemeyen kişiler, Aile Yaşam Merkezleri üzerinden sosyal yardımlara başvuruda bulunabilecekler. Yeni yapılan düzenlemede kişilerin başvuru yapabileceği merkezlerin sayılarında da artışa gidildi. Vatandaşlar Ankara’da toplamda on üç farklı noktadan istedikleri sosyal yardım seçeneklerine başvuru yapabilecekler. Kişiler kendilerine en yakın noktaya giderek başvuru yapabilirler.