Eskişehir Ekspres

Taşeron düzenlemesinde Eti Maden, Demiryolu ve Şeker Fabrikalarında çalışan taşeron işçiler ile geçici işçilerin bulunmadığını belirten Çakırözer, “Bu düzenlemede madende, demiryollarında, şeker fabrikalarında ve belediyelerde çalışan taşeron emekçilerimiz, geçici işçilerimiz yok. Bu taşeron düzenlemesi bu haliyle Eskişehir’deki binlerce, Türkiye’deki on binlerce emekçimizi kapsamıyor” dedi. Çakırözer hükümete, şartsız, koşulsuz tüm işçilerin kadroya alınması çağrısında bulundu.

TAŞERON DÜZENLEMESİ ON BİNLERCE İŞÇİYİ KAPSAMIYOR: CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Türk İş Bölge Temsilcisi Nejat Kılıç, Kristal iş Şube Başkanı Erdal Akyazı ile konfederasyona bağlı Şeker İş, Maden İş ve Belediye İş sendikalarının temsilcileri ve sendika üyesi işçilerle bir araya geldi. Sendika temsilcileri ve işçilerin sıkıntı ve taleplerini dinleyen Çakırözer hükümet yetkililerin yaptığı açıklamalar doğrultusunda kamuoyuna yansıyan taşeron düzenlemesini eleştirerek, “Bu düzenleme Eskişehir’deki binlerce, Türkiye’deki on binlerce işçiyi kapsamıyor. Bu düzenlemede Eti Madende, Demiryollarında çalışan, Belediyelerde çalışan taşeron işçileri yok. Şeker Fabrikalarımızdaki geçici işçilerimiz yok.  Hükümete çağrımız tüm taşeron işçi ve geçici işçilerin şartsız, koşulsuz kadroya alınması” dedi.
Çakırözer, taşeron işçilerin kamuya alınması ile ilgili yasa taslağının bir an önce sendikalar, taşeron işçiler ve kamuoyu ile paylaşılmasını istedi.

GEÇİCİ İŞÇİLERİMİZ UNUTULMAMALI: Yapılan düzenlemenin kimleri kapsayacağının belirsiz olduğunu dile getirenÇakırözer, düzenlemede sadece genel bütçeli kurumlarda çalışan taşeron işçilerin kadroya alınacağının belirtildiğini söyleyerek, “Tabii ki genel bütçeli kurumlarda çalışan emekçi kardeşlerimiz kadroya alınmalı, bizler buna karşı değiliz. Ama PTT, TRT, Çaykur, Demiryolları gibi özel bütçeli kurumlarda çalışan taşeron işçilerimiz ile Şeker fabrikalarımızda çalışan geçici işçilerimizin kadroya alınmayacağı söyleniyor. Buna benzer 69 kurum ve kuruluş olduğu belirtiliyor.Hükümet emekçi kardeşlerimiz arasında ayrımcılık yapmamalı. Yıllardır kadro bekleyen bu işçilerimiz unutulmamalıdır” dedi.

ŞARTSIZ KOŞULSUZ KADRO VERİLMELİ: Açıklamalarda taşeronda çalışan işçilerin kadroya alınırken güvenlik soruşturmalarından, sınavlardan geçirileceğinin söylendiğini de hatırlatan Çakırözer, “Ayrıca işçilerin emeklilik durumlarına da bakılacağı ifade ediliyor. Kadro için böyle koşul ve sınırlamalar getirilmesi asla kabul edilemez. Eğer böyle olursa çok sayıda emekçimiz kadro dışında kalacaktır. Bizler bunu kabul etmiyoruz” ifadelerini kullandı.

Kamuoyuna yansıyan soruşturma, sınav ve benzeri koşulların kadro bekleyen on binlerce işçiyi mevcut işinden de edebileceğini dile getiren Çakırözer, “Geçmişte de bu sınavların nasıl yapıldığını gördük. Emekçi kardeşlerimiz yıllardan bu yana tüm kamu alanlarında olduğu gibi inancına, mezhebine, kimliğine ve siyasi görüşüne göre ayrıma uğramamalıdır. Tüm taşeron işçilerimiz koşulsuz, şartsız kadroya alınmalıdır” diye konuştu.