TCDD farklı bölgelerdeki birimlerine toplamda 356 kişilik boş kadro ile, 86 Tren Teşkil İşçisi, 42 Demiryolu Yol Yapım, Bakım ve Onarım Makinası Operatörü alacak. 188 Demiryolu hattı Bakım Onarımcısı ve 40 Liman Vinç Operatörü olmak üzere 356 sürekli işçi alımı gerçekleştirecek.

ALIMLAR HANGİ İLLERDE?: Alımlar Sakarya, Kocaeli, Bilecik, Edirne, İstanbul, Balıkesir, Kars, Sivas, Malatya, Adana, Kahramanmaraş, Tekirdağ, Çorlu, Ankara, Kayseri, İzmir, Uşak, Amasya, Tokat, Erzurum, Adıyaman, Siirt, Muş, Bitlis, Van, Niğde, Mersin, Muğla, Burdur, Afyonkarahisar, Kırıkkale, Aydın, Manisa, Denizli, Erzincan ve Karaman illerinde yapılacak.

BAŞVURULAR 9 NİSAN'DA BAŞLIYOR: Söz konusu duyuru Devlet Demiryolları tarafından yapılmış olup başvuruların 09 Nisan 2019 tarihi itibarıyla başlayacağı ve sadece 6 gün süreceği belirtilerek en son 15 Nisan 2019 tarihine kadar başvuru alınacak. Ayrıca yayımlanan ilana göre ilanın 9 Nisan 2019 tarihinde Türkiye İş kurumu üzerinde ilan edileceği ve başvuru işlemlerinin oradan yapılacağı açıklanmıştır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİYOR?: TCDD tarafından yayımlanmış ve izleyen günlerde İŞKUR üzerinden yayımlanacak olan ilan için adaylardan KPSS şartı aranmıyor ve diğer nitelikler doğrultusunda, Erkek olmak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Başvuru pozisyonuna göre belirtilen eğitim seviyesinde Meslek Lisesi mezunu olmak, 36 yaşından gün almamış olmak, şartları aranacak. Ayrıca yayımlanan ilana göre, adaylardan KPSS şartı aranmayacağı, İŞKUR’da ortaöğrenim düzeyinde ilan edilen işgücü talebi kapsamında işe başlayıp, işe başladıktan sonra söz konusu işgücü talebinin İŞKUR’da ilan edildiği son başvuru tarihi itibariyle ön lisans veya lisans mezunu olduğu tespit edilenlerin iş sözleşmeleri, 4857 sayılı İş Kanunun 25 inci maddesinin ikinci fıkrası gereğince fesh edileceği ve İŞKUR’da ilan edilen işgücü taleplerimizden sadece birine müracaat edebileceği bilgisi not olarak düşülmüştür.