Tepebaşı Belediyesi ile Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (Türk-İş) bağlı Türkiye Belediyeler ve Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (Belediye-İş) arasında düzenlenen toplu iş sözleşmesi, imza altına alındı.

Tepebaşı Belediye Meclis Salonu’nda koronavirüs önlemleri eşliğinde düzenlenen imza törenine, Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın yanı sıra Tepebaşı Belediye Başkan Yardımcısı Fikriye Güven Zaptiye, Belediye-İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Kemal Azak, sendika yöneticileri ve işçi temsilcileri katıldı.

Törende bir konuşma yapan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, sözleşmenin hayırlı olması temennilerinde bulundu. Ataç, “Tepebaşı Belediyesi, Türkiye’de yükselen belediyelerden bir tanesidir. Ciddi yükselen belediyedir. Bu emeği birlikte harcıyoruz, birlikte bu noktalara geldik. 20 yıllık bir emeğimiz var. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da birbirimize destek vererek, yan yana durarak, yüzümüz gülerek yolumuza devam edelim. Toplu iş sözleşmesinin de hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
Belediye-İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Kemal Azak ise, “Bu toplu sözleşmesinin imzalanma sürecinde; Ahmet Başkanımız başta olmak üzere başkan yardımcımız ve diğer belediye bürokratlarımız, emekçilerin emeğine sahip çıkılması noktasında büyük bir hassasiyet gösterdi. Karşılıklı iyi niyet çerçevesinde, orta bir noktada buluşarak sözleşmeyi imzaladık. Ben Ahmet Başkanımız başta olmak üzere sözleşmenin imzalanmasında emeği geçenlere, şahsım, işçi arkadaşlarım ve sendikam adına teşekkürlerimi iletiyorum. Sözleşme hepimize hayırlı olsun” diye konuştu.
Konuşmaların ardından toplu iş sözleşmesine, Başkan Ataç ve Sendika Şube Başkanı Azak tarafından imzalar atıldı. 

İşte zam oranları

15 Temmuz 2021 – 14 Temmuz 2023 tarihlerini kapsayan toplu iş sözleşmesinden, 104 çalışan yararlanacak. Sözleşme, iş güvencesi ve ücretlerde artış sağlıyor.

Sözleşme ile sağlanan ücret artışları; 2021 ikinci altı ayı için yüzde 7, 2022 ilk altı ayı için yüzde 8, 2022 ikinci altı ayı için yüzde 8 ve 2023 ilk altı ayı için yüzde 8 olarak gerçekleşti. Ayrıca ek kazançlarda da iyileştirme yapıldı. Bu kapsamda eğitim, bayram, düğün, askerlik gibi sosyal yardımlarda birinci yıl yüzde 20, ikinci yıl yüzde 20 olmak üzere toplamda yüzde 40 artış gerçekleştirildi. Öte yandan yüzdelik dilimlere, kıdem, gıda, iş riski gibi direk ücrete yansıyan kalemlere yapılan artışla birlikte toplam yüzde 36 aylık ücretlere iyileştirme yapılmış oldu.