Eskişehir Ticaret Borsası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Zeydan’ın açılış konuşması ve akabinde borsa faaliyetleri ile bilgi verdiği toplantıda, katılan komite üyelerine “2019 İstihdam Seferberliği” kapsamındaki destek ve teşvikler hakkında bilgi verildi.

“2019 İstihdam Seferberliği” kapsamında 2,5 milyon kişiye iş imkânı sunulmasının hedeflendiğini belirten Başkan Zeydan, program kapsamında ilave istihdam yapan işverene farklı başlıklar adı altında çok sayıda destek verildiğinin altını çizdi.

Program kapsamında Üç Aylık Sigorta Desteği, İlave İstihdam Desteği, Asgari Ücret Desteği, Kadın Genç ve Mesleki Yeterlilik Belgesi Olanların Desteği, 5 Puanlık İndirim Desteği ve Kısa Çalışma Uygulaması desteği verildiğini kaydeden Başkan Zeydan, programdan yararlanmak isteyen işverenlerin www.sgk.gov.tr adresine başvuru yapabileceğini dile getirdi. 

İlave İstihdam Teşviki kapsamında istihdam edilmek istenen çalışanların İŞKUR’a kayıtlı işsiz olması, 1 Ocak 2018 ile 31 Aralık 2020 tarihleri arasında işe alınması ve işe alındığı aydan önceki üç ayda 10 günden fazla sigortalılığının bulunmaması gerektiğini belirten Başkan Zeydan, istihdamın korunmasına yönelik desteklerin de sürdüğünü dile getirdi. Bilgilendirmenin ardından İstihdam Seferberliği ile ilgili Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından hazırlanan kısa film üyelere izletildi.