Eskişehir Ekspres

Demiryolları alanında son yıllarda hızla gelişme gösteren ve Türkiye ile ticari ilişkilerini daha çok geliştirmeye çalışan Bangladeş, Demiryolu Bakanı Fazla Karım Chowdhury’u ve beraberindeki heyeti bir dizi incelemelerde bulunması için Türkiye’ye gönderdi.

TÜLOMSAŞ Genel Müdürlüğü’nde Vali Çakacak ile bir araya gelen Bangladeş Demiryolu Bakanı Chowdhury, iki ülke arasında hızla gelişen iyi ilişkilerin daha çok artmasını diledi.

Bangladeş demiryollarının yakın zamanda yapacağı 40 adet lokomotif ve daha sonrasındaki yük vagonu ihaleleri için ön araştırma yaptıklarını belirten Bakan Chowdhury, işbirliği adına TÜLOMSAŞ’ı ziyaret ettiklerini söyledi.

Bakan Chowdhury’u ve beraberindeki heyeti Türkiye’de görmekten ve Eskişehir’de ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduklarını dile getiren Vali Çakacak ise, çok eskilere dayanan iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişerek devam ettiğini bildirdi.

Vali Çakacak, Raylı Sistemler sektörünün ihtiyacı olan her türlü ürünü yüksek kalite anlayışıyla karşılayan TÜLOMSAŞ’ın milli tasarıma sahip ürünleri geliştirerek üreten ve tüm dünyaya satan bir kuruluş olduğunu konuşmasında belirtti.