Avcı, "Bildiğiniz gibi şirketimiz, yeniden yapılanma çalışmaları kapsamında faaliyetlerini  sonlandıracak ve yeni bir yapılanma ile üretim faaliyetlerine  devam edecektir. TÜLOMSAŞ misyonunu tamamlarken,  aynı zamanda bende TÜLOMSAŞ’ ta ki görevimden ayrılmış olacağım. Benim için çok özel, anlamlı ve aynı zamanda ilk iş yerim olan TÜLOMSAŞ’ ta sizlerle birlikte uzun yıllar görev yapmaktan mutluluk duydum, ülkemize ve milletimize hizmet etmenin onurunu yaşadım. TÜLOMSAŞ ailesinin her kademesinde görev alan arkadaşımın iyi ve kötü günlerinde elimden geldiği kadar yanlarında olmaya çalıştım" dedi.

Calışanlara seslenen Avcı, "Değerli çalışma arkadaşlarım, sizlerle birlikte geçen bu dönemde; Allah'ın izniyle ülkemizi ve milletimizi tüm dünyada başarı ile temsil ettik ve sayısız başarılar kazandırdık. Sektörümüzde birçok ilki gerçekleştirdik ve ülkemizin hizmetine sunmanın gururunu yaşadık. Üretim kapasitemizi etkin ve verimli kullanarak hafta da bir lokomotif üretme başarısını gösterdik. Çeken ve çekilen Araçların tasarımı ve imalatına yönelik tüm konularda önemli başarılara imza atarak, TÜLOMSAŞ varsa sorun yoktur, sorun çıkarsa TÜLOMSAŞ çözer inancını yerleştirme başarısını gösterdik. Ülkemize kendi markamızı taşıyan ürünler kazandırarak  milli eko sistemimize önemli katkılar sağladık. Ülke genelinde binlerce insanımızın iş ve aşına vesile olduk. Ondan fazla ilimizde sektörel bazlı gelişmelere ilham kaynağı olduk. Şirketimize uzun yıllar hizmet edecek ve şirketimizi geleceğe taşıyacak insan kaynağının oluşturulmasını sağladık. Sektörün lokomotifi olarak, rakiplerimizin her zaman bir adım önünde olmak için daha çok çalıştık. Yurt dışı ve yurt içinde iş ortağı olmak için aranılan, güvenilen ve uygulamaları her zaman örnek alınan bir şirket olduk. Geleceğin teknolojilerini üretme vizyonuna  sahip olan şirketimiz, inovatif ve Ar-Ge temelli gerçekleştirdiği yenilikçi çalışmalar ve muhteşem üretim gücü,  dostlarımız ve rakiplerimiz tarafından ilgi, gıpta ve hayranlıkla izlenmiştir. Sonuç olarak sizlerden beklentimiz, vizyon projemiz olan Milli Yüksek Hızlı Tren üretme hedefimizi gerçekleştirmenizdir" dedi.

"Ve veda zamanı"

Avcı, şu sözlerle veda etti:

"İnanıyorum ki tarihsel süreçte uzun yıllar, sizler ve TÜLOMSAŞ ismi ile  özdeşleşen başarı hikâyeleriniz unutulmayacak ve sürekli anılacaktır. Siz değerli işçi, memur ve yardımcı personel olarak görev yapan tüm mesai arkadaşlarıma yaptığınız özverili çalışmalardan dolayı en kalbi teşekkürlerimi sunarken, ayrılsam da gönlümün ve kalbimin her zaman sizinle ve şirketimizle birlikte olacağını bilmenizi isterim. Bu vesile ile Kurban Bayramınızı da tebrik eder, aileniz ve sevdiklerinizle birlikte sıhhat ve afiyet içerisinde geçirmenizi temenni ederim. Sağ olun, var olun, hoşça kalın. Allah'a emanet olun, Selam ve saygılarımla."