Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun dördüncü ve son toplantısı yapıldı. Yaklaşık 3 saat süren toplantıda yeni rakam belirlendi. Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk kameralar karşısına geçerek yeni asgari ücreti açıkladı. 1 Ocak 2020'den itibaren geçerli olacak yeni asgari ücret net 2 bin 324 lira olarak belirlendi. Evli ve üç çocuk sahibi için asgari ücret 2 bin 479 lira oldu. 

Toplantı sonrası açıklama yapan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk  şunları söyledi:

"Bu yıl da komisyon kararı oy çokluğuyla aldı. Asgari ücret brüt 2 bin 943 TL net 2 bin 324 lira oldu. Zam oranı yüzde 15,03 oldu. Üç çocuklu ve evli biri için asgari ücret 2 bin 479 lira olacak. Tüm işletmelere işçi başına asgari ücret desteği 75 lira olarak devam edecek."

Asgari ücrette geçen yıla göre net artış 303 lira 80 kuruş olarak gerçekleşti.

Ne olmuştu?

Pazarlık öncesi Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, 558 lira zam beklediklerini söylemişti. Asgari ücretin belirlenmesine ilişkin devam eden görüşmelerde 3 sendikadan ortak açıklama gelmiş, Türk-İş, Hak-İş ve DİSK, 2 bin 578 TL'den geri atmayacaklarını duyurmuşlardı. İşveren tarafı asgari ücret desteğinin 200 liraya çıkarılmasını istemişti.