Balkan, “İlk olarak Asri Mezarlıkta yeni araziler alınarak mezarlığın genişletildiğini duyduk bu konuda belediye başkanımıza teşekkür ederim. Ancak daha öncede belirttiğim gibi alternatif yolların ve kapılarında yapılması gerekiyor. Çünkü önemli günlerde arife ve bayram günlerinde açılan yolda yetersiz kalmış durumda” dedi. 

"Emek Mahallesinde pazara ihtiyaç var": Balkan, bir diğer açıklamasında ise şu ifadelere yer verdi: "Yerel olarak ikinci söyleyeceğimiz Emek Mahallemizle ilgili. Bu mahallemizde iki önemli mesele var birincisi mahallenin üst kısmında bulunan şimdiki ismi ile Gürpınar Mahallesi yoluna yakın bölümde yer alan Ölçe sitelerinden Şehir Hastanesi'ne otobüs veya minibüsle ulaşım maalesef yok. Yoksul ve hasta olan insanlar ulaşımda zorluklar içinde. Bir an önce bu konunun halledilmesi gerekiyor. İkinci konu ise mahalle sakinlerinin sabit bir pazar yerine kavuşmak istemeleri. Nüfusu 50 bini geçmiş Emek Mahallesi'nde sabit pazar yeri ihtiyaç olduğuna inanıyorum."

"Nakliyeciler borçlarını ödeyemiyor": Nakliye işçileri ile ilgilide konuşan Balkan, “Yine Eskişehir’in mesellerinden dördüncüsü de ilimizdeki nakliye işi ile uğraşan esnafımızın sorunları. Nakliyeciler artık mesleklerini terk edemiyorlar çünkü borçları sermayeleri kamyon fiyatlarını geçmiş durumda. Vergi borçlarını ve SGK primlerini ödeyemez duruma düşmüş durumdalar. Bunlar yetmiyormuş gibi üstüne bir de akaryakıt fiyatlarının yükselmesi nakliyecilerin belini büküyor. Şimdi hepsi kara kara düşünmeye başladı, yakın zamanda yasa gereği kar lastiği takmak zorundalar ne yapacaklarını onlarda bilmiyor” diye konuştu. 

"Türk tarımı baltalanıyor": Balkan son olarak ise şu açıklamada bulundu: "Son olarak İç Anadolu Fırın İşverenleri Sendikası yetkilileri ile yaptığımız görüşme sonuçları ile ilgili. Fırıncıların şikayetleri ne ilgili belediye tarafından ne de Tarım İl Müdürlüğü tarafından dikkate alınmıyor. Kaçak ekmek yapanlar bu kurumlara şikayet edildiğinde gerçek anlamda ne Belediye nede Tarım İl Müdürlüğü tarafından gerekli denetimler ciddi anlamda yapılmıyor. Zam isteklerinde kuruldaki devlet memurları gerçekleri görmeden iktidarın isteği doğrultusunda oy kullanıyor. Yine fırıncıların hakları Esnaf Odası tarafından savunmadığı şikayetleri arasında. Yine kendilerinden hem Eskişehir'in hem de ülkenin önemli sorunlarını tespit etmiş bulunmaktayız. Şöyle ki yediğimiz ekmekte İthal yani dışarıdan gelen un oranı yüzde kırk. Tarım Bakanlığının uyguladığı politikalar nedeniyle Türkiye'nin az bir bölümünde kaliteli buğday yetişiyor. Bakanlığın kaliteli yerli buğday üretme konusunda girişim olmadığı gibi yerli tohumu ektirmemek için elinden gelen her türlü engeli çıkarıyor. Adeta Türk tarımı baltalanıyor."