İki çocuğu ve kardeşinin de koronavirüse yakalandığını ifade eden Yaman, Türkiye'de tedavi olmak istediklerini söyledi. Tedavi olmak için bir hastaneye başvurduğunu ancak bir gece hastanede yatırılıp eve gönderildiğini belirten Yaman, "7 Nisan'da korona testi yaptırdım. Cuma günü test sonuçlarım geldi, pozitif çıktı. Kardeşim benimle yaşıyor. Ben 43 yaşındayım, kardeşim 37 yaşında. Tam 3 haftadır ailece bu hastalığı çekiyoruz. İki tane çocuğum var, üç odalı bir evde yaşıyoruz. Halimiz çok kötü. İlgilenen yok, bakan yok. Kalkıp çorba pişirecek durumum yok. Bakanım Fahrettin Koca'ya sesleniyorum. Bizi götürün. Leyla'nın sesi bizim de sesimiz olsun" dedi.

"Bir şeyin yok deyip gönderdiler"

Bronşit hastası olduğunu söyleyen Yaman, "4 defa hastaneye gittim, sadece bir gece yatırdılar. Bir şeyin yok deyip gönderdiler. Ciğerlerimin filmi çekildi. Zatürre görülmüş. Almanca bilmiyorum, kardeşim de bilmiyor, derdimi anlatamıyorum. Çocuklarım ve kardeşim bir yerde, ben bir yerde yatıyorum" diye konuştu.

Belediye Başkanı'ndan açıklama

Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan koronavirüs sürecinde hem sağlık hem de insanlık açısından sınıfta kalan Avrupa ülkeleri çoğu hastayı tedavi etmeyip evlerine gönderiyor. İsviçre'nin Winterthur kentinde yaşayan ve koronavirüse yakalanan Yasemin Özkezer Yaman, Türk yetkililere seslendi. Yaman, iki çocuğu ile kardeşinin de hasta olduğunu, tedavi olmak için Türkiye’ye gelmek istediklerini söylemişti.

Afyonkarahisar Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu'dan konuyla ilgili şu açıklama geldi:

"Konu ile ilgili Sağlık Bakanlığımız, Dışişleri Bakanlığımız ve Afyon Milletvekilimiz Ali Özkaya birebir ilgileniyor. Keza biz de ailemizle sürekli temas halindeyiz. Perşembe günü Başkonsolosluğumuza gelen bilgi neticesinde sahibi Türk olan İsvicre'deki bir hastaneye tekrar götürüldüler. Cumartesi günü de burada testler yeniden yapıldı ve devletimiz gerekli görürse elbette gereğini yapar. Sizler ve hastalarımız müsterih olsunlar."

MHP Genel Başkan Yardımcısı da devreye girdi

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter de Yasemin Özkezer Yaman'ın destek çağrısı sonrası girişimlerde bulundu. Yönter "İsviçre’de yaşayan Emirdağlı hemşerimiz Yasemin Özkeser ve ailesinin sosyal medyaya yansıyan dramlarını, KOVİD-19 hastalığına yakalanmaları ile ilgili mağduriyetlerini biraz evvel Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca ile de konuştum. Sağlık Bakanımız da lazım gelen desteği vereceklerini şahsımla paylaştı. Kendisine teşekkür ediyorum, Allah razı olsun diyorum. Hemşerilerime, KOVİD-19’dan dolayı tedavi gören bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet niyaz ediyorum..." dedi. 

Kaynak: İHA-Eskişehir Ekspres