Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Üzeyir Karakülah, Eskişehir Vali Yardımcısı Adem Keleş, İl Jandarma Komutanı Tuğg. Erhan Demir, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ayhan Gökalp, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Orhan Bayrak, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı Aile İçi Şiddet Suçları Soruşturma Bürosu Cumhuriyet Savcıları ve Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığında görevli Zabıt Katipleri, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Sağlık Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü görevlilerinin katıldığı programda Kadına Karşı Şiddetin sonlanması için yapılan çalışmalar anlatıldı. 

Eskişehir'de şap hastalığına karşı seferberlik Eskişehir'de şap hastalığına karşı seferberlik

Programda söz alan Başsavcı Üzeyir Karakülah, aile içerisinde ve kadına yönelik şiddetin cezalandırılması, mağdurların korunması için 365 gün, yedi gün ve 24 saat esası ile çalıştıklarını belirterek, “Toplumumuzun ve geleceğimizin temeli olan ailelerimizi korumak için gözlem yapıyor ve sorunları tespit ediyoruz. Sürekli değişen ve gelişen, dinamik olan toplumumuzun sorunlarını anlayabilmek içinse kendimizi geliştiriyoruz” dedi. 

Şiddet eylemleri ile mücadele safhasında programın katılımcılarına önemli görevler ve sorumluluklar düştüğünü vurgulayan Başsavcı Karakülah, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığınca gerçekleştirilen çalışmaları anlattı. 

Eskişehir’deki paydaş kurumlarla gerçekleştirdikleri çalışmalar neticesinde Kadına Karşı Şiddetle Mücadele noktasında umut veren sonuçlar aldıklarını dile getiren Karakülah, “Bu sonuçlarla çalışmalarımızın karşılığını alarak daha güçlü bir şekilde sahadaki mücadelemize yeni çalışmalarla devam edeceğiz. Kadınlarımızı ve ailelerimizi korumak yasal ve Anayasal görevimizdir’ şeklinde konuştu. 

Programda söz alan Eskişehir Vali Yardımcısı Adem Keleş, kadına yönelik şiddetin özel bir konu olduğunun altını çizerek, “Kadına karşı şiddetle mücadele, devletimiz tarafından sıfır tolerans ilkesi çerçevesinde ele alındı. Eskişehir olarak muadil iller arasında Kadına Karşı Şiddetle Mücadele noktasında iyi bir konumdayız. Bu bizler için sevindirici bir gelişme olarak öne çıkıyor. Şiddet olgusu sadece Aile Bakanlığının bünyesinde çözülebilecek bir konu değil. Devletimiz, yetkililer ve kanun koyucumuz da hazırladıkları mevzuat çerçevesinde bunun çok disiplinli, çok kuruluşlu bir çerçevede ele alınmasına yönelik olarak çalışmalar gerçekleştiriyor. Bunun belirtisi olarak da burada Eskişehir’imizde bu konuda birçok kuruluşun işbirliğini, paydaşlığını görüyoruz. Bu mücadelede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.  

Eskişehir Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Orhan Bayrak, programa katılanların kadına karşı şiddetle mücadele noktasında aynı gaye üzerinde birleşmiş olan bir topluluğun fertleri olduğunu ifade ederek, “Bizler gerçekleştirdiğimiz bu birliktelik programı ile sahada kadına yönelik şiddetin karşısında duran tüm paydaşlarımız bir araya geldik. 2025 yılı için şiddete sıfır tolerans ilkesi ile çok daha farklı çalışmalar yapacağımıza inanıyorum” dedi. 

Konuşmaların ardından program, katılımcıların gündemdeki konular ve yeni çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunmaları ile son buldu.