Şehrilerarası yolcu terminalinde faaliyet gösteren  firmalar adeta can çekişiyor. Yolcuya hasret kalan otobüs firmaların, akaryakıta gelen peş peşe zamlar başta olmak üzere artan maliyetler yüzünden otobüsleri peronlara yanaşamaz hale geldi. Yılbaşı itibarı ile başlayan akaryakıt zamları nedeni ile yolcu bilet fiyatlarını arttırmak zorunda kalan firmalar son yılların en sıkıntılı günlerini yaşıyor. Bir zamanlar yoğunluktan geçilmeyen otogar, pandemi sürecinde büyük bir sessizliğe büründü.

Tek tek kapanıyor 

Yaklaşık 2 yıldan beri devam eden virüs salgınında birçok seferin iptal edildiği otogarda normalleşme sürecinde bile toparlanma hayal kıırklığına neden oldu. Bilet fiyatlarına mecburen artış yapan firmalar ayakta durabilmek için direniyor. Yolcunun yok denecek kadar az olduğu terminale ait otopark seferleri iptal edilen otobüsler ile doldu. Otogar işletme müdürlüğünden edinilen bilgilere göre, 48 bilet yazıhaneden bugüne kadar 13 işletmenin kapatıldığı öğrenildi. Böyle giderse daha çok firmanın bilet satış yazıhanesine kilit vuracağı ifade edildi.

Boş gelip boş gidiyor

Yolcu sayısının parmakla sayılabilecek düzeyde olduğunu belirten firma işletmecilerinden Ramis Balkan, yaşanan sıkıntının her geçen gün daha da büyüdüğünü söyledi. Akaryakıt zamları yüzünden otobüslerin yola çıkmaz hale geldiğine dikkat çeken işletmeci Balkan "Eski günleri arar hale geldik. Her bayram öncesi ve bayram dönüşlerinde yaşanan yolcu yoğunluğu nedeniyle ilave otobüs seferlerini devreye sokardık. Son yıllarda ilave sefer diye bir şey kalmadı. Otobüsler boş gelip boş gidiyor. Firmaların çoğu zor durumda. Otoban, vergi, köprü, otopark şoför, yardımcı eleman ücretleri derken otobüs sahiplerinin eline bir şey geçmiyor. Para kazanmayı bırakın, giderleri bile karşılayamaz durumdayız. Otobüs işletmecilerine gereken kolaylık sağlanmalı ve destek biran önce verilmelidir. Sektör çökmek üzere. Karayolunda yolcu taşımacılığında zarar ediyoruz. Sesimize artık kulak verilmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.