Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Semra Günay’ın yürütücülüğünü gerçekleştirdiği Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 3005-Sosyal ve Beşeri Bilimlerde Yenilikçi Çözümler Araştırma Destek Programı kapsamında kabul edilen “İnönü’den Sakarya’ya Milli Mücadele Rotasının Oluşturulması ve Etkilerinin İzlenmesi” projesinin başlangıç toplantısı Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal’ın katılımıyla Rektörlük Salon 2009’da gerçekleştirildi.

TÜGİAD’tan projeye tam destek

Proje ekibi ile birlikte Türkiye Genç İş İnsanları Derneği (TÜGİAD) Genel Sekreteri Av. Dr. Ali Önal, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği’nden (TÜRSAB) Özgür Ersoy, Ankara Rehberler Odası (ANRO) ve Turist Rehberleri Birliği'nden (TUREB) Hakan Öncü ve Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı’ndan (BEBKA) Güliz Ünal, ETİ Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Serpil Kılıç Cebeci ve Borsa İstanbul Fen Lisesi Müdürü İlker Nebi Özgür de açılış toplantısına katılım gösterdi. 

Farklı disiplinlerden araştırmacılar bir arada ortak amaç için çalışıyor

Türkiye Devleti’nin kurtuluş ve kuruluşuna giden süreçte Birinci İnönü, İkinci İnönü, Kütahya-Eskişehir, Sakarya Meydan ile Büyük Taarruz muharebelerinin gerçekleştiği Ankara (Polatlı), Eskişehir, Bilecik, Kütahya ve Afyon il sınırları içinde, savaş alanları turizminin geliştirilebilmesi için tarihi ve edebi metinlere dayalı bilgilerle zenginleştirilmiş bir turun planlanmasının ve bu turun katılımcıların bilgi düzeylerine ve duygu durumlarına etkilerinin tespit edilmesinin amaçlandığı projede; Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şaduman Halıcı, Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdoğan Kaya, Turizm Fakültesi Öğretim Üyeleri Dr. Öğretim Üyesi Aysel Kaya ve Arş. Gör. Seda Sökmen araştırmacı, Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Doktora Programı öğrencileri Aslı Bendenay Çapa ve Hüseyin Harmancı ile Uzaktan Algılama ve Coğrafi Bilgi Sistemleri Bilim Uzmanı Burhan Can bursiyer olarak katkı sunacak.

Kırsal ve bölgesel kalkınmaya katkı sağlanması planlanıyor

Ülkemizde savaş alanları turizmiyle ilgili farklı coğrafyalardaki potansiyele dikkat çekme ve savaş alanları turizmiyle ilgili yapılan çalışmalara disiplinler arası bir bakış getirmenin hedeflendiği projede tarihi belgeler ışığında bir rotanın geliştirilmesi, zenginleştirilmiş bir anlatı oluşturulması ve bu anlatıların tura katılan öğrencilerin milli mücadele dönemine ilişkin bilgi düzeylerinde yarattığı etkinin tespit edilmesi, dolayısıyla kırsal ve bölgesel kalkınmaya katkı sağlanması planlanıyor.