Genç bir jenerasyon olarak globalleşen dünyada rekabet edebilmek için dinamik bir yapının oluşması gerektiğine dikkat çeken Sezer, oda üyelerinin sırtına yük olmaktan çıkmış, onların sorunlarına çözüm yolu arayan bir Ticaret Odası özlemiyle hareket ettiklerini söyledi. 

ÇATIŞMAYA DEĞİL UZLAŞMAYA İHTİYACIMIZ VAR: Adayların seçim takvimi yaklaştıkça birbirini karalayan yaklaşımlarına dikkati çeken Sezer "Bizim kavgaya değil uzlaşıya ihtiyacımız var. Seçimlere kısa bir süre kaldı. Bu noktada diğer adayların birbiri ile çatışması ticaret erbabının rahatsız ediyor" dedi. "Bizlerin projelerini anlatması ve üyelerin isteklerini yerine getirmek için çalışması gerekirken bu tablo bu büyük camiaya kötü örnek oluyor" diye sözlerine devam eden Ticaret Odası başkan adayı Ayhan Sezer "Bizler zaten inanılmaz çetin ve acımasız ticaret dünyasında varlığımızı sürdürebilmek ve büyüyebilmek için uğraş veriyoruz. Genç yatırımcılara ve ticaret erbabına örnek olmamız gerekiyor. Sizlerin ticarette önünü açmak, rekabet ortamında en az zararla en yüksek karları elde edebilmeniz için çalışmak zorundayız. Bugün adı bile geçmeyen e-ticareti sizlerin kullanımına sokmak durumundayız. Çarşı mağazacılığını geliştirerek tabanda para akışını hızlandırmalıyız. Dağ gibi birikmiş tüm bu sorunlar bir kenarda dururken küçük hesaplarla adayların birbiriyle sürtüşmesine anlam veremiyorum" dedi.

BİZ ASLA BİR KAVGA İÇERİSİNDE OLMAYACAĞIZ: Bizim yolumuz belli yapacaklarımız bellidir. Biz kavgaya değil sadece uzlaşıya açığız. Bizin tek kavgamız üyelerimizin ekmek kavgasıdır diyen Ayhan Sezer 7 Nisan da üyelerin takdiriyle seçimden galibiyetle çıkacaklarını ve Ticaret Odasının çehresini değiştireceklerini vurguladı. Toplantının ardından Genç Müsiad Başkanı Sadi Dönmez Ayhan Sezer'e katılımlarından dolayı bir tablo hediye etti