Azerbaycan gazını, Türkiye ve Avrupa’nın diğer ülkelerine ulaştıracak olan Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı’na ilk gazı verecek terminalin, Güney Gaz Koridorunun açılışı 12 Haziran Salı günü Eskişehir’in Seyitgazi ilçesinde gerçekleştirilecek. Açılışa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak da katılacak. 

Yüzyılın projesi olarak nitelendirilen TANAP’ın açılışına Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vučić, Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko da katılacak. 

Açılış törenine Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin yanı sıra Türkmenistan, İran, Bosna Hersek, Katar, Kazakistan devlet başkanlarının da katılması bekleniyor. 

Törene bakan düzeyinde de katılımlar sağlanacak. KKTC Enerji Bakanı, Sırbistan Enerji Bakanı, Gürcistan Ekonomi Bakanı, İram Petrol Bakanı, Arnavutluk Enerji Bakanı, Bulgaristan Enerji Bakanı, Romanya Enerji Bakan Yardımcısı, Özbekistan Başkan Yardımcısı, OPEC Başkanı Nadir Guerer ve Eurapan Bank’tan Arvid Tuerkner de katılacak. 

Seyitgazi’deki TANAP açılış töreni öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vilayet Meydanı’nda saat 14'te miting gerçekleştirecek. Açılıştan sonra Eskişehir’e gelecek devlet başkanları ve bakanlara Tasigo Otel’de iftar verecek olan Erdoğan, burada devlet başkanlarıyla toplantı yapacak.