ESMİAD yönetim kurulu üyesi ve aynı zamanda medya ve eğitimden sorumlu Mehmet Odabaşı, kurslarla ilgili olarak "Şehrimizde yapılacak olan bu eğitim ile girişimcilere 50 bin lira hibe ve 100 bin lira faizsiz kredi olmak üzere toplamda 150 bin lira destekli sertifika verilecek" dedi. KOSGEB Girişimcilik Eğitimine katılmak isteyen girişimciler, KOSBEG resmi sitesinden ve e-devlet üzerinden müracaat edip, kurslara katılma hakkı kazandılar ve eğitimlerini tamamladılar.

ESMİAD KOSGEB GİRİŞİMCİLİK SERTİFİKA EĞİTİMLERİ TAMAMLANDI: ESMİAD yönetim kurulu üyesi olan, medya ve eğitimden sorumlu olan Mehmet Odabaşı, girişimcilere verileceğini söylediği eğitimler tamamlandıktan sonra şunları söyledi: 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde bir basın açıklaması yapmıştık. Başkan yardımcımız Sayın Şamil Seyhan, derneğimizin tüm kadınlarımıza beceri ve mesleki eğitim, sermaye temininde kredi ve örgütlenmeleri konularında sonsuz destekçi olacağımız söylemişti. Girişimci kadınlarımıza verdiğimiz sözü tuttuk.

ESMİAD girişimcilik eğitimleri dört günün sonunda bugün, söz verdiğimiz gibi tamamlandı. Verdiğimiz eğitimlerin sonucunda 15 kadın girişimci Kosgeb Girişimcilik Belgesi almaya hak kazandı. Sertifika almaya hak kazanan girişimcilerimiz şimdi iş yerlerini kurarken devlet teşviklerinden, hibelerden faydalanabilirler. Belge almaya hak kazanan tüm girişimcilerimize hayırlı uğurlu olsun. Hepsine iş hayatlarında başarılar diliyorum. Girişimci kadınlarımıza desteğimiz sonsuzdur. Yeni girişimcilerimiz ile yeni sertifika eğitimlerimiz ve etkinliklerimiz devam edecektir"