Gelecek İçin İhracat Projesi kapsamında açılacak ofislerin sanayicinin yurt dışındaki eli kolu olacağına değinen Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, “Sanayicilerimiz ve sanayimiz için çalışmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda Bilim Sanayi Teknoloji Bakanlığımızın Eskişehir İl Müdürlüğü ile bir protokole imza attık. 3 ülkede ‘İhracat Ofisleri’ açacağız. Bakanlığa bağlı olan Müdürlüğümüzde, ihracatın geliştirilmesine yönelik yürütülecek tüm işler ve süreçler için teknik destek sağlayıp, gerekli koordinasyon için yönlendirmelerde bulunacak” dedi.  

ALMANYA, RUSYA, İRAN: ‘İhracat Ofisleri’nin 3 ülkede olacağını hatırlatan Küpeli, bu ofislerin Almanya, Rusya ve İran’da açılacağını, Eskişehirli ihracatçıların daha fazla pazar payına sahip olabilmesi için bu organizasyonu gerçekleştirdiklerini dile getirdi. 

İHRACATTA HEDEF 5 MİLYAR DOLAR: Özellikle KOBİ düzeyinde şirketlerin daha fazla imkâna erişim sağlamasına aracılık edeceklerinin altını çizen Küpeli, “Eskişehir ihracatını 5 milyar dolara, cirosunu ise cirosunu ise 25 milyar dolara çıkartma hedefiyle çalışıyoruz. Ayrıca İl Müdürlüğümüzle imzaladığımız bu protokolde işbirliklerimizi ve kurumlarla olan diyaloglarımızı daha da arttırıyoruz. Daha çok ihracat kanalı açmak ve işbirliği sağlamak bizim için çok önemli” dedi. 

ESKİŞEHİR İÇİN ÖNEMLİ KAZANÇ: Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Eskişehir Müdürü Muhammet Taha Güven ise protokole yönelik yaptığı değerlendirmede,  Eskişehir’in ihracat potansiyelini artırmak ve Eskişehir’in bakanlığın imkânlarından daha fazla faydalanabilmesi için çalıştıklarının altını çizdi. 

ÖNEMLİ BİR ADIM: Kurumlar arası işbirliklerinin geliştirilmesi için çalıştıklarını ifade eden Güven,  “Eskişehir ihracatını arttıracak projeleri destekliyoruz. En son yaptığımız bu protokol umarım kentimize önemli bir değer katacaktır. Eskişehir önemli bir sanayi merkezi bunu bir adım daha ileri taşımak için çalışıyoruz” dedi.