Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Romanya’nın Ankara Büyükelçisi Gabriel Sopanda ve beraberindeki heyet ile 10 Mayıs Perşembe günü ETO’da bir araya geldi. ETO Meclis divanı ve yönetim kurulunun da eşlik ettiği toplantıda Romanya Misyon Başkan Yardımcısı Iyonel Dumıtru,  Ekonomik İşler Bakan Danışmanı Cornel Diaconita, Tepebaşı Belediye Meclis Üyesi Metin Gündoğdu da yer aldı.

Toplantıda konuşan Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Türkiye ile Romanya arasındaki ekonomik işbirliğinin her geçen gün artarak devam ettiğini söyledi. Eskişehir Ticaret Odası’nın Eskişehir ve Romanya arasındaki ticari işbirliğini geliştirmek için istekli olduğunu belirten Güler, karşılıklı ticareti geliştirmek için ETO olarak her türlü alt yapıyı oluşturmaya hazır olduklarını dile getirdi.

Büyükelçi Sopanda: “Eskişehir’in ticari ve sanayi potansiyelinin farkındayız”Romanya’nın Ankara Büyükelçisi Gabriel Sopanda ise, Türk iş dünyasının Romanya’da yaptığı yatırımlara dikkat çekerek, 15 bin firmanın Türk ortağı olduğunu belirtti.

Elçilik olarak iki ülkenin işadamları ile bağlantı kurulmasına aracılık etmek istediklerini kaydeden Sopanda, geçtiğimiz yıl karşılıklı ticaretin yüzde 16 arttığını, yeni bir model geliştirerek işbirliğini daha da geliştirmek istediklerini vurguladı.

Eskişehir’in ticaret ve sanayideki potansiyelinin farkında olduklarını kaydeden Sopanda, Eskişehirli firmaların Romanya’da yatırım yapması durumunda her iki tarafında kazançlı çıkacağına dikkat çekti. Romanya’nın Ankara Büyükelçisi Gabriel Sopanda toplantının ardından ETO Başkanı Metin Güler ile birlikte Eskişehir Ticaret ve Sanayi Müzesi’ni gezdi.