Koronavirüs Bilim Kurulu aşılama gündemiyle toplandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, toplantının ardından basın açıklaması yaptı. 

Bakan Koca "Aşı tedariki önümüzdeki iki ay için güçleşiyor, ancak sonra aşı bolluğu yaşanması bekleniyor. Üretilen aşıların üretim kapasitesi de artıyor. Bildiğiniz gibi ülkemizde iki aşı kullanıma girdi. Üçüncü olarak ise Sputnik aşısının acil kullanım onayı için son aşamaya girildi ve tedarik için bir anlaşma da yapıldı. Türkiye Sputnik aşısından altı ay içinda 50 bin doz almak için anlaşma imzaladı. Ayrıca bu aşının ülkemizde üretilmesi için de teknoloji transferi yapılacaktır. Haziran ayı itibariyle de BionTech aşısının teslim alınan miktarı 30 milyonu geçmiş olacak. Prof. Dr. Uğur Şahin hocamızın da görüşünü alarak BioNTech aşısının iki dozunun uygulanması arasındaki sürenin 6-8 hafta olarak uygulanmasına karar verilmiştir" dedi. 

NTV'nin bakanlık kaynaklarından edindiği bilgiye göre Alman aşısı BionTech'te ikinci doz randevulara erteleme kararı alındı.

Buna göre Sağlık Bakanlığı'ndan edinilen bilgilere göre BioNTech aşısı için alınan ikinci doz randevuları da ertelenecek ve randevu alan vatandaşların da randevuları 6-8 hafta olacak şekilde değiştirilecek. İkinci doz randevu almış olanlara SMS ile bilgilendirme yapılacak.