AFAD'dan yapılan açıklamada, Kalecik ilçesinde saat 22.53'te, 4,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği belirtildi. 12 kilometre derinlikte kaydedilen depremin yaklaşık 9 saniye sürdüğü belirtildi.

Kırıkkale ve Çankırı'da da hissedildi 

Kalecik merkezli 4,5'lik deprem Kırıkkale ve Çankırı'da da hissedildi. Akyurt ilçesindeki ahırda ve petshopta bulunan güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, hayvanların deprem anında panik yaşadığı görüldü. Kırıkkale'de ise bir apartmanın içerisindeki güvenlik kamerası görüntüsü, depremin şiddetini gözler önüne serdi.

Yaklaşık 20 saniye süren depremin sarsıntısının giderek arttığı ve merdiven ile boruların hareket ettiği görüldü.

Bazı bölgelerde hasar oluştu 

Depremin ardından bazı bölgelerden ufak çaplı hasar ihbarları alındı. Kalecik Kaymakamı Uhut Emre Koyuncu ile Belediye Başkanı Duhan Kalkan, AFAD ve Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri ile birlikte Eskiköy ve Gölköy mahallelerinde hasar gören evleri inceledi.

 FOTOĞRAF: ANKARA'NIN KALECİK İLÇESİNDE MEYDANA GELEN 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ DEPREM SONRASI BÖLGEDE HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI SÜRDÜ. 

Binalarda çatlaklar oluştu 

Kalecik Kaymakamı Uhut Emre Koyuncu, Belediye Başkanı Duhan Kalkan ve diğer ilgililer, depremin ardından Kalecik ilçesine bağlı Gölköy Mahallesi'ne geldi. Heyet, burada depremin ardından bazı binalarda meydana gelen çatlaklarla ilgili mahalle sakinlerinden bilgi alarak hasar tespit çalışmalarında bulundu. Kalecik Belediye Başkanı Duhan Kalkan, ilçenin 57 mahallesinin bulunduğunu ve tüm muhtarlarla irtibat kurulduğunu belirterek, “Bize gelen bilgiler çerçevesinde herhangi bir can kaybı yok. Şuanda Göl Köyündeyiz burada incelemelerde bulunuyoruz. Binalarda ciddi anlamda çatlaklar var. Elimizden geldiğince yarın incelemeler ve raporlar yapılacak. Devletimiz ne gerekiyorsa yapacaktır. Göl köyünde 4-5 tane ahırımızda hasarlar var. Evlerde çatlaklar var. Net bir sayı veremem ama yaklaşık 10 ile 11 yapı arasında hasar tespit edildi” dedi.

Gölköy Muhtarı Kasım Kocakuşak ise mahalledeki 10 evde hasar oluştuğunu söyledi. Mahalle de yaşayan vatandaşlarda deprem sırasında korkuyla dışarı çıktıklarını belirterek, geceyi bir süre dışarı geçireceklerini ifade etti.

Deprem sonrası ahırı yıkılan Musa Karaçöl, “Depremde yataktaydık. Korkarak uyandık. Manzara bu şekilde. Yan tarafta ahırımız yıkıldı. Sabaha kadar dışarıda gezeceğiz” diye konuştu. Ayrıca, deprem bazı vatandaşlar tedbir amaçlı sokağa çıktı.

Mansur Yavaş: Teyakkuzdayız 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da Twitter hesabından, "Ankara merkezli 4.5 büyüklüğündeki deprem hepimizi endişelendirdi. Ekiplerimiz teyakkuz halindeler. Bizlere Başkent 153 hattından ulaşabilirsiniz. Bütün vatandaşlarıma geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" paylaşımında bulundu.

 FOTOĞRAF: KALECİK'TEKİ 4,5'LİK DEPREM KIRIKKALE'DE DE HİSSEDİLDİ 

Kırıkkale de teyakkuzda

AFAD verilene göre, saat 22.53'de merkez üssü Ankara'nın Kalecik ilçesinde 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin yaklaşık 13 kilometre altında yaşanan deprem, Kırıkkale'de de hissedildi. İlk belirlemelere göre, Sanayi Mahallesinde tek katlı bir ahşap evin duvarlarında büyük çatlaklar oluştu. Ahşaptan yapılan tavanı ise zarar gördü. Kırıkkale Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, ihbar üzerine gittiği evde polis ile birlikte incelemelerde bulundu.

"Baktım sallanıyor dışarı çıktım"

Deprem anında hemen dışarı çıktıklarını ifade eden 72 yaşındaki Mehmet Yıldız, "Ağacın çatırdamasını duydum. Baktım sallanıyor dışarı çıktım. Hanımla beraber yaşıyorum. Hanım mutfaktaydı. 'Hemen dışarı çık' dedim. Dışarı çıktık" diye konuştu. Deprem sırasında sokağa çıkan vatandaşlar da korku dolu anlar yaşadıklarını söyledi.

Kırıkkale Valiliği'nden açıklama

Kırıkkale Valiliğinden yapılan açıklamada, "Kalecik merkezli 4.5 şiddetinde meydana gelen deprem ilimizde de yoğun bir şekilde hissedilmiş, bütün ilçelerimiz ve köylerimizle irtibata geçilmiş olup şu ana kadar herhangi bir can kaybı bulunmamaktadır. Bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun" ifadesi kullanıldı.

 FOTOĞRAF: KIRIKKALE'DE DEPREMLE BİRLİKTE VATANDAŞLAR SOKAĞA DÖKÜLDÜ 

Depremin sesi kaydedildi

Merkez üssü Ankara'nın Kalecik ilçesinde saat 22.53'te 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kocaeli Üniversitesi Araştırma Görevlisi Hamdullah Livaoğlu, Ankara depremine ait ürkütücü sinyalin 66 kilometre uzaklıkta Çankırı istasyonundaki kaydı üzerinde çalışma yaptı. Livaoğlu depremin ses kaydını işitebilir hale dönüştürdüklerini belirterek, "Deprem nispeten düşük büyüklükte olduğu için ses derin ve tok bir uğultu şeklinde işitilebiliyor. Alçak frekanslarda birkaç saniye içersinde sönümleniyor." dedi.

Fuat Oktay'dan açıklama

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, depreme ilişkin Twitter hesabından açıklama yaptı. Oktay, "Ankara Kalecik'te meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen deprem nedeniyle tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Ekiplerimiz sahada, süreci yakinen takip ediyoruz. Rabbim ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun." dedi.