Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, açıklamalarında ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için başlayan 1 haftalık ara tatilde öğrenci ve velilerin çok dikkatli olması gerektiğini belirtti ve Bilim Kurulu Üyesi İlhan, bu ara tatilin daha çok evde geçirilmesi gerektiğini, eğer dışarı çıkılacaksa da kalabalıklardan kaçınarak ve maske, mesafe, hijyen kuralına uyularak çıkılması gerektiğini ifade etti.

Şehirlerarası yolculuk olmaması gerekiyor

Ayrıca İlhan açıklamalarında şu anda artan hasta sayılarını da hatırlatan İlhan, ara tatil vesilesiyle şehirlerarası yapılacak bir seyahatin veya ziyaretin, virüsün yayılmasına neden olabileceğini vurguladı.

İlhan açıklamalarının devamında öğrenci ve velilerin ara tatil dönemini temastan ve kalabalıktan kaçınarak geçirmesi gerektiğini belirterek seyahatten kaçınmak gerektiğini Türkiye'nin pek çok yerinde şu anda koronavirüs hastalarının yüksek düzeyde olduğunu özellikle Ankara'da İstanbul'da ve İzmir'de hastaların daha çok olduğunu ifade etti.

Daha şok yayılabiliyor 

Açıklamalarında bu şehirlerde yapılacak ya da bu şehirlerden Anadolu’ya yapılacak yolculuklar koronavirüsün hiç istenmediği şekilde Kurban Bayramı sonrasında olduğu gibi yayılmasına sebep olabileceğini belirten İlhan bundan dolayı İstanbul'da okuyan bir öğrencinin İstanbul'da kalması gerektiğini şehirlerarası seyahatin düşünülmemesi gerektiğini böyle bir durum olursa bu sefer koronanın yayılmasıyla karşılaşılabileceğini belirtti.