AKUT Eskişehir ekibi, İzmir’de meydana gelen deprem sebebiyle destek vermek için Eskişehir’den yola çıktı. Merkez üssü Ege Denizi’nin Seferihisar açıkları olarak bildirilen 6,6 büyüklüğündeki deprem, bir çok ilde de hissedildi. Meydana gelen depremde en çok etkilenen şehir İzmir oldu. 6.6 büyüklüğündeki sarsıntıda, İzmir’de bulunan bazı binalar ise yıkıldı.

Göçük altında kalan vatandaşları kurtarmak için bütün ekipler seferber olurken, çevre illerden de destek geldi. AKUT Eskişehir ekibi de, İzmir’e destek vermek için Eskişehir’den hazırlıklarını tamamlayarak yola çıktı.

Eskişehir İl Ambulans Servisi Başhekimliğine bağlı 20 personel, 2 ambulans, 2 UMKE aracı da depremin hemen ardından İzmir'e gönderildi. 30 dakika içinde hazırlıklarını tamamlayan ekip, İzmir'e doğru yola çıktı. 

Öte yandan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'le iletişim halinde olduklarını ifade ederek, "Başkanımız Sayın Tunç Soyer'le ve ekibi ile iletişim halindeyiz. Kriz Merkezi'nin değerlendirmelerine göre Eskişehir olarak her türlü desteği vermeye hazırız. Kalbimiz ve dualarımız İzmir ile!" açıklamasında bulundu. 

Eskişehir'den İzmir'e bir destek ekibi de İHH tarafından yola çıkarıldı. İHH Eskişehir Şubesi'ne bağlı 6 kişilik ekip ve bir köpekten oluşan arama kurtarma birimi, İzmir'deki arama kurtarma faaliyetlerine destek olmak için gönderildi.

Depremin ardından Eskişehir Dorlion Arama Kurtarma'dan da 7 kişilik ekip İzmir halkına destek ve yardımcı olmak için yola çıktı.