Karabük’ün Eskipazar ilçesine bağlı Yalakkuz Köyü’nde yıldırım düşmesi sonucu meydana gelen orman yangınını yerinde inceleyen Vali Gürel, 40 hektarlık alanın etkilenmesine sebep olan yangının kontrol altında olduğunu söyledi.

Yangını söndürmek üzere Eskişehir, Karabük, Zonguldak, Bolu, Ankara, Kocaeli ve Düzce illerinden çok sayıda arazöz sevk edilirken, yangına söndürme uçağı ve 2 helikopter ile destek verilmişti. 

Karabük Valisi Fuat Gürel, ilçeye bağlı Yalakkuz köyü Sofular Mahallesi bölgesinde sarp ve sık ormanlık alanda dün gece yıldırım düşmesi sonucu çıkan ve kontrol altına alındıktan sonra yeniden alevlenen bölgeyi yerinde inceledi. Jandarma ve Orman İşletme Müdüründen yangını söndürme çalışmaları hakkında bilgi alan Gürel, gazetecilere yaptığı açıklamada bölgedeki yangının yıldırım düşmesi sonucu çıktığını belirterek, “Mengen Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri ve bölgemizdeki diğer orman işletme müdürlüklerine ait yangın söndürme ekipleri olaya hemen müdahale ettiler. Arazinin sapa olmasından kaynaklı geç saatlere kadar uğraşıldı. Gece geç saatlerde yangın kontrol altına alınmıştı fakat sabaha karşı tekrar rüzgardan kaynaklı tekrar arttı. Gün içerisinde uçak ve helikopter müdahalesiyle belli bir aşamaya getirildi” dedi.

Gürel, yangının şuanda kontrol altına alındığını, olumsuzluk yaşanmadığı takdirde çalışmaların yarın bitirileceğini söyledi.

Yöre halkında ve Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerine geçmiş olsun dileklerini ileten Gürel, 40 hektarlık alanın etkilendiği yangında 20 hektarlık alanın zarar gördüğünü kaydetti.

Gürel, "Arazinin sarp olmasından kaynaklı yaralanma söz konusu. Onlarında herhangi bir sıkıntısı yok, geçmiş olsun diliyorum” diye konuştu.

11 ilden 25 arazöz, çok sayıda su tankeri , 150’si orman işçisi olmak üzere toplam 250 kişinin müdahale ettiği yangında söndürme çalışmaları sürüyor.