1 Haziran sonrası için açıklanan yeni kademeli normalleşme kuralları çerçevesinde Eskişehir'de uzun süre sonra sadece pazar günleri tam gün olarak sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Cumartesi gece 22'de başlayacak kısıtlama, pazartesi günü sabah 5'te sona erecek.

Pazar günü marketler açık mı?

Tam gün sokak kısıtlaması uygulanacak pazar günü ise marketler hizmet verecek. Marketler, bakkallar, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılar saat 10 ile 17 arası açık olacak. İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgede "Tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak Pazar günlerinde bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılar 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek, vatandaşlarımız zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılara gidip gelebileceklerdir." bilgilerine yer verildi.

Pazar günü fırınlar açık mı?

Genelgede ayrıca "Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri (sadece ekmek ve unlu mamul satışı için) açık olacaktır. Vatandaşlarımız ekmek ve unlu mamul ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine yürüme mesafesinde olan fırına gidip gelebileceklerdir. Fırın ve unlu mamul ruhsatlı işyerlerine ait ekmek dağıtım araçlarıyla sadece market ve bakkallara ekmek servisi yapılabilecek, sokak aralarında kesinlikle satış yapılmayacaktır" denildi.