Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, emeklilerin Ramazan Bayramı ikramiyelerinin 27-29 Nisan'da hesaplara yatırılacağını açıkladı.

Yaklaşık 12 milyon emeklinin dört gözle beklediği ve Google arama sonuçlarından 3-5 tık fazla alabilmek için "bayram ikramiyelerine dev zam geliyor" diyerek okuyucularını yanılttığı bayram ikramiyeleri için zam yolunu Cumhurbaşkanı Erdoğan kapatmıştı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan geçtiğimiz Çarşamba günü, partisinin grup toplantısı sonrasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in emekli ikramiyelerinde artış olmayacağına yönelik açıklaması hatırlatılmış, Erdoğan da ''Bakan Bilgin ne dediyse doğrudur" yanıtını vermişti.

Milyonlarca emeklinin zam umudu suya düşerken,  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bugün bayram ikramiyeleriyle ilgili olarak ödeme takvimini açıkladı. 

Bakanlığın açıklamasında şunlar kaydedildi;

Emekli Bayram İkramiyeleri 27-29 Nisan’da Hesaplara Yatacak

Yaklaşık 12 milyon emeklinin 2022 yılı Ramazan Bayramı ikramiyeleri 27-29 Nisan tarihlerinde hesaplara yatırılacak.

2018 yılında başlayan emeklilere ikramiye uygulaması yılda 2 kere olmak üzere emekli vatandaşlara ödeniyor. Emekli bayram ikramiyesi bu yıl 2 Mayıs Ramazan Bayramı öncesinde emeklilerin hesabına yatırılacak.

Emekli ikramiyelerinin ödeme günleri ise şöyle:

4/a’lı işçi emeklileri için ödeme günleri; 17, 18, 19, 20, 21 olanların 27 Nisan, 22, 23, 24, 25, 26 olanların 28 Nisan, 4/b’li Bağ-Kur emeklileri için 29 Nisan, 4/c’li memur emeklileri için ise hem bayram ikramiyeleri hem de Mayıs ayı aylıkları 29 Nisan tarihinde ödenecek.