Eskişehir'de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü coşkuyla kutlandı. Sendikalar, sivil toplum kuruluşları ve meslek odaları temsilcileri ve üyelerini Atatürk Bulvarı'ndan Odunpazarı Meydanı'na yürüyüş düzenledi. Odunpazarı Meydanı'nda bir araya gelen işçiler renkli görüntüler eşliğinde taleplerini dile getirdiler. 

Odunpazarı Meydanı'nda 1 Mayıs Tertip Komitesi adına konuşan KESK Eskişehir İl Temsilcisi Faik Alkan, "130 yıllık işçi sınıfının mücadele günü. Eskişehir’in havasına, suyuna sahip çıkan termik santrale karşı çıkanlar hoş geldiniz. Dünyanın her yerinde kapitalizm insanlığa karşı saldırıyor. Biz sınıfsız dünya özlemi içersinde olanlar ya kapitalizm kazanacak ya da biz. Bundan ötesi yok. Bugün kıdem tazminatına göz koyanlar şunu bilsinler ki işçi sınıfı bu son kalesini kaptırmayacaktır. Mücadele edecektir. Bu krizi biz yaratmadık faturasını da biz ödemeyeceğiz. Çocuklarımızın geleceğini sizlere kaptırmayacağız mücadele edeceğiz. Hep beraber durmadan yılmadan mücadele edeceğiz. Yaşasın 1 Mayıs" dedi. 

"Hep birlikte mücadeleye devam edelim"

Etkinliklere destek veren Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ise "Sevgili emekçiler bayramınız kutlu olsun. Bundan böyle işçi sınıfının yönetimde karar sahibi olabilmesi için hep birlikte mücadeleye devam edelim" diye konuştu.

"Emek bu dünyanın asil unsurudur"

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de emeğin, dünyanın en asli unsuru olduğunu ifade ederek "Bu dünyada her ne üretiliyorsa tek bir kaynağı vardır o da emektir. Emek bu dünyanın asli unsurudur. Emekçi bir makinedir, ruhu aklı olan bir makinedir. Ben de başkanınız olarak en başta siz emekçi kardeşlerimle gurur duyuyorum. Hizmetlerde en büyük pay sizin. Sermaye emeğin yardımcısıdır. İnanmak istiyorum ki iyi günler sizleri bekliyor" ifadelerini kullandı. 

Odunpazarı Meydanı'ndaki kutlamalara CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü de katıldı.

1 Mayıs kutlamaları katılımcıların halay çekip eğlenmeleri ile son buldu.