Çanakkale’den yola çıkan kadınlar çocuğa, kadına, hayvanlara ve doğaya yönelik şiddete karşı çıkmak için imza kampanyası başlattı. Kadınlar topladıkları imzaları Ankara’ya yürüyerek Meclise teslim edecek.  Dilek Taş, Hülya Kurt ve Nursel Karagöz, Eskişehir’de kendilerini karşılayan kadınlara yürüyüş amaçlarını anlattılar ve şiddete dur demek için imza aldılar. Hazırladıkları 9 maddelik dilekçe ile yola çıkan Taş, Kurt ve Karagöz, yol boyunca toplayacakları imzaları TBMM'ye teslim edecek. 

Yürüyüş amaçlarını anlatan Dilek Taş, “3 Martta Çanakkale’den yola çıktık. Araç kullanmadan yol yürüdük. Son yıllarda ciddi artış gösteren çocuklara, kadınlara, hayvanlara ve doğaya yönelik her türlü istismar, saldırı, tecavüz, cinayet ve katliamlara dikkate çekmek ve çıkacak yasalarda isteklerimizin dikkate alınmasını istiyoruz. Biz sadece 3 kadın değiliz. Topladığımız imzalarla bize gönlünü evini sofrasını açan insanlarla desteklerini bir şekilde bize ileten milyonlarca duyarlı insanların isteklerini taleplerini götürüyoruz biz. Bir çığlıktır bizim hareketimiz” dedi.

ÇIĞLIK ATIYORUZ: Taş, Eskişehir’e yapılması planlanan termik santrale de vurgu yaparak, “Temiz enerji istiyoruz biz. Türkiye’nin en temiz altı ilinden biri olan Eskişehir’in tüm doğal dengesini bozacak termik santrale karşı çığlık atıyoruz. Tarımı hayvancılığı bitirip insan sağlığına zarar verecek hiçbir yatırımı insancıl ve mantıklı bulmuyoruz” diye konuştu.