Kadınları güçlendirmek için ücretsiz olarak birçok hizmet sunan ve çeşitli etkinlikler düzenleyen Büyükşehir Belediyesi, 8 Mart’ta da kadınları unutmadı. Ulus Meydanı’nda binlerce çiçek dağıtan Büyükşehir Belediyesi, pandemi nedeniyle online olarak birçok etkinliğe de imza attı. Çiçek dağıtımını gerçekleştiren Park ve Bahçeler Dairesi’ne bağlı ekipler, kadınların standa büyük ilgi gösterdiğini ifade ettiler.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce de standı ziyaret ederek kadınlara çiçek hediye etti. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tüm kadınların yanında olmaya devam edeceklerini ifade eden Ayşe Ünlüce “Eskişehir Büyükşehir Belediyesi olarak kadın istihdamına büyük önem veriyoruz. Kadınların imkan verildiğinde her işi yapabildiğini yaşayarak deneyimliyoruz. Genel Sekreter, Genel Sekreter Yardımcısı gibi önemli bürokratik makamlar başta olmak üzere otobüs şoföründen parkomat görevlisine kadar her alanda kadınlarımızı istihdam ediyoruz. Çünkü biliyoruz ki kadınlar ekonomik olarak güçlendikçe toplumsal alanda da kendilerini daha güçlü hissediyorlar. Ayrıca Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezimiz ile Eşitlik Birimimiz başta olmak üzere belediye olarak kadınları güçlendirmek ve hayatın her alanında var olmalarını sağlamak için hizmetler, etkinlikler üretmeye devam edeceğiz” dedi. 

Eskişehir’de belediyeler ve sivil toplum kuruluşlarının kadın odaklı çalışmalarıyla Türkiye’ye her zaman örnek olduğunu ifade eden Utku Çakırözer ise bu özel günde de kadınları unutmayarak kendi yetiştirdiği çiçekleri onlara dağıtan Büyükşehir Belediyesi’ne ve personeline teşekkür etti.