Günay mesajında "Türkiye Cumhuriyeti için özgürlüğe ve bağımsızlığa giden yolda bir dönüm noktası, itilaf devletlerinin işgaline karşı Kurtuluş Savaşı'nın başladığı gün, milletçe büyük bir coşku ve sevinçle kutladığımız bayramımız, Atatürk’ün gençlere emaneti ve armağanı, milli bilincimizin kuvvetlendiği ve birliktelik duygularımızın tazelendiği gün...

“Ey Türk gençIiği! Birinci vazifen, Türk istikIâIini Türk Cumhuriyetini iIeIebet muhafaza ve müdafaa etmektir.” der Mustafa Kemal Atatürk. İşte bu günde atalarımızın destan yazdığı tarihimizi hatırlarken, geleceğimizin teminatı olan gençlerimize sorumluluklarını hatırlatacağız. Gençlerimiz, umudun ve güçlü Türkiye’nin tek güvencesidir. Gençler, 1919’dan 2071’e kadar uzanan tarih sahnesinin ana karakterleri, atılan her adımın, yapılan her yatırımın tek mirasçılarıdır. Gençler, bir üIkenin refahının güvencesidir. 

Bizler de gençlerimize inanıyor ve güveniyoruz. Bir toplumu esaretten kurtaran bu tarihin emanetçisi olan siz gençlerimize tavsiyem... “İlim ve bilimden, gelenek ve göreneklerimizden beslenin, tarihimiz ve kültürümüzden güç alın, gelişmeleri takip edip yenilikçi olun, bugün olduğumuzdan daha ileriyi hedefleyen, geleceği tasarlayan lider bireyler olun, ülkemiz ve milletimiz için var gücünüzle çalışın.”

Bu duygu ve düşünceler ile siz gençlerimizin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını canı gönülden kutluyor, yaşam boyu mutluluk ve başarılar diliyorum" ifadelerine yer verdi.