Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi 8'inci Cadde'de bulunan Alp Havacılık'ta yangın çıktı. Yangına EOSB'a bağlı itfaiye ekipleri eşliğinde TOMA'larla birlikte müdahale edildi. İlk gelen bilgilere göre yangından bir çalışan etkilendi. Olası patlamaya karşı geniş güvenlik önlemleri alındı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan da bölgeye geldi. 

Organize Sanayi Bölgesi Teknoloji Bulvarı'nda kurulu Türk Genel Maksat Helikopter Projesi (TGMHP) kapsamında Sikorsky helikopterleri için bazı üretimlerin yapıldığı Alp Havacılık fabrika üretim tesislerinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

CANSİPERHANE ÇALIŞIYORLAR: Açıklamalarda bulunan Karacan, "Tüpten çıkan bir kıvılcamdan dolayı yangın çıkmış. Bir çalışan dumandan etkilenmiş o da hastaneye götürüldü. Yangın söndürmek için diğer yerlerden takviye istendi. Eskişehir sanayimize Alpata’ya geçmiş olsun. İnşallah en kısa sürede atlatırlar. Herkes cansiperhane çalışıyorlar. Türkiye için gerçekten en önemli fabrikalardan birisi stratejik bir öneme sahip. Şu anda yangını kontrol altına almak için çalışıyorlar. Eskişehir’imize geçmiş olsun" dedi.

OSB: KONTROL ALTINA ALINDI: İtfaiye ekiplerinin söndürme çalışmaları yoğun şekilde devam ettiği sırada Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı tarafından son durum ile alakalı bir açıklama yapıldı. Meydana gelen yangında ölü ve yaralının olmadığı belirtilirken, "Bugün Alp Havacılıkta oksijen tüplerinin patlaması sonucu meydana gelen yangın EOSB itfaiye biriminin tüm ekipleri ile anında müdahalesi yapılmış ve kontrol altına alınmıştır. Yangında ölü ve yaralı olmaması sevindiricidir." açıklaması yapıldı. 

Detayları aktaracağız...