Organize Sanayi Bölgesi Teknoloji Bulvarı'nda kurulu Türk Genel Maksat Helikopter Projesi (TGMHP) kapsamında Sikorsky helikopterleri için bazı üretimlerin yapıldığı Alp Havacılık fabrika üretim tesislerinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

OSB: KONTROL ALTINA ALINDI: İtfaiye ekiplerinin söndürme çalışmaları yoğun şekilde devam ettiği sırada Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı tarafından son durum ile alakalı bir açıklama yapıldı. Meydana gelen yangında ölü ve yaralının olmadığı belirtilirken, "Bugün Alp Havacılıkta oksijen tüplerinin patlaması sonucu meydana gelen yangın EOSB itfaiye biriminin tüm ekipleri ile anında müdahalesi yapılmış ve kontrol altına alınmıştır. Yangında ölü ve yaralı olmaması sevindiricidir." açıklaması yapıldı. 

Olay yerine çok sayıda itfaiye, TOMA ve beton mikseri sevk edilirken, yangında çıkan dumanlar şehrin her tarafından gözle görünür hale geldi. Bu sırada fabrika içerisindeki işçiler dışarıya çıkarılırken, birçoğunun yaralandığı ve dumandan etkilendiği öğrenildi.

Detayları aktaracağız...