Candemir mesajında şu ifadelere yer verdi: 

Sultan Alparslan liderliğinde ecdadımız 26 Ağustos 1071 Cuma günü, Bizans’a pençesini geçirmiş ve Anadolu’ya vatan mührünü vurmuştur. Malazgirt Zaferi, sonuçları itibariyle Türk tarihinin en mübarek, en şanlı ve en görkemli zaferlerinden birisi olarak tarihe nam bırakmış ve hepimizin gururu haline gelmiştir. Her yanı bir cennet köşesi olan aziz vatanımız gözlerini 947 yıl önce açmış, hasretle beklediği sevdalılarıyla böylelikle tanışmış ve kaderimiz olarak maddi ve manevi servetimiz olmuştur.

Bu zaferle birlikte, Anadolu toprakları için yeni bir devir başlamıştır. Anadolu Selçukluları, Osmanlılar Anadolu'da yeni bir medeniyetin ışıkları yükselmiştir. 

Bu medeniyetin temelin de kökleri Yunus Emre’den Hoca Ahmet Yesevi'ye uzanan insan sevgisi, toplumsal barış ve engin hoşgörü anlayışı bulunmaktadır. Bu esaslar üzerinde yükselen Anadolu Türk-İslâm medeniyeti, asırlarca bütün dünyaya örnek bir ileriliğin sembolü olmuştur ve olmaya da devam edecektir.

Bilinmelidir ki, Bedeli kanla ödenerek kazanılan zaferlerin hepsi; tam bağımsız yaşama konusunda müzakere ve tartışma kabul edilmeyeceğinin bir kanıtı olarak değerlendirilmelidir. 947 yıldır üzerinde yaşadığımız bu kutsal vatan toprakları; muzaffer atalarımızın yegâne emaneti olup, korunması ve her türlü mülahazanın üzerinde tutulması gereken maddi ve manevi bir hazinedir.

Bu vesileyle, Malazgirt’teki şanlı muzafferiyetin yıldönümünde Büyük Türk Hükümdarı Alparslan’ı rahmet ve minnetle yâd ediyor, Kanlarıyla destan, cesaretleriyle tarih yazarak bize vatan bırakan tüm şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhları şad olsun.