6 Ekim Cumartesi günü yapılacak olan Eskişehir Barosu Genel Kurulu’nda aday olmayacağını açıklayan Eskişehir Baro Başkanı Rıza Öztekin, veda ziyaretlerine başladı. Öztekin son olarak kendisi de avukat olan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’u ziyaret etti.

“TÜRKİYE HUKUKUN VE ADALETİN ÇİĞNENDİĞİ BİR DÖNEMDEN GEÇİYOR”Başkan Kurt’un makamında gerçekleşen ziyarette, Öztekin ile Kurt bir süre sohbet etti. Öztekin’e bundan sonraki hayatında başarılar dileyen Başkan Kurt, adalet ve hukukun her şeyin üstünde olması gerektiğini söyledi. Türkiye’nin hukukun ve adaletin çiğnendiği bir dönemden geçtiğine dikkat çeken Kurt, “Geçtiğimiz günlerde Eskişehir Barosuna bağlı bir avukat arkadaşımızın bürosuna silahlı saldırı düzenledi. Şans eseri ölen, yaralanan olmadı. Bu sadece o avukata değil, hukuka ve adalete yapılan bir saldırıdır. Buradan bir kez daha kınıyorum. Meslektaşımın ve diğer arkadaşlarımızın huzur ve güven içinde Eskişehir’de çalışabilmeleri için bu saldırının faillerinin bir an önce yakalanıp, cezalandırılması gerekiyor. Eskişehir demokrasinin beşiği, kimse kimseye kendisi ile aynı düşünmüyor diye saldıramaz” dedi. 

Başkan Kurt’un görev süresince kendisine verdiği destek için teşekkür eden Rıza Öztekin, hukuk ve adalet mücadelesine bundan sonra da devam edeceğini söyledi.