Bozbal ''Türkçülük, Büyük Türk Milletinin birlik ve bekasını ülküsü kabul eden, yalnızca vatan toprakları içinde değil dünyanın dört bir yanında yaşayan Türklere sahip çıkmayı görev kabul etmiş yüce bir ilim, felsefe ve yaşam tarzıdır. Türkçülük asla diğer millet ve toplulukları küçük görmek, onları yok saymak değildir.

Bu millet Yüce İslam dininin yüzyıllarca silahtarlığını yapmış, yayılmasını sağlamış ve önderliğini yapmıştır.Tarih boyunca Türk milliyetçileri birçok zorlu imtihanlardan geçmişlerdir. Genlerimize işlemiş devlet anlayışımız, törelerimiz, ruhumuza işlenmiş olan ve milletimize en güzel özellikleri kazandıran İslami anlayışımız bu imtihanlarda Türk milletini hep galip kılmıştır.'' dedi.

 Başkan Bozbal, vatanı ve bağımsızlığı uğruna gözünü kırpmadan ölüme giden ve bu millet için kurtuluş ve bağımsızlık mücadelesi vermenin büyük bir şeref sayıldığını, akıtılan gözyaşlarının şehit kanlarıyla sulanmış topraklarda yeşerecek tohumların can suyu olduğunu söyleyerek mesajına şöyle devam etti: 3 Mayıs,Türk milletine duyulan derin sevgi ve inançtan kuvvet alan bir milli şuurdur. 3 Mayıs,Türk Milletinin birliğinin, dirliğinin ve bölünmez bütünlüğünün savunucusudur, teminatıdır.3 Mayıs, Milliyetçiliğin duygu ve düşünce havzasından, hareket sahasına inmesinin eşiğidir. 

Milliyetçiliğin ve milli iradenin temelinde demokrasiye inanç, millete güven, sevgi ve saygı yatar.Bu inançla  biz, yönümüzü demokrasiden döndürmedik; sırtımızı milli iradeden başkasına dayamadık; Türk milletinden başka bir güç odağını tanımadık.  Milletin istiklal ve istikbalini vesayet odaklarının insafına terk etmedik. Vatanını kaybederse her şeyini kaybedeceğini bilen bu millet geçmişinde her türlü ihanete karşılığını vermiştir,her milliyetçi bu uğurda üzerine düşeni yapmıştır, yapacaktır. 

Yalnızca ülkemizde değil diğer Türk Devletlerinde de yakın zamanda kutlanmaya başlanan 3 Mayıs Dünya Türkçülük Gününü birlik ve dirlik vesilesi olmasını arzu ediyor, hepimizin bu önemli gününü kutluyorum. Yüce Allah bu milleti her daim muzaffer eylesin.