Bozbal yayımlamış olduğu mesajında şunları kaydetti;

"Peygamber Efendimiz (s.a.s.) bizlere Miraç'tan üç hediye ile dönerek; müminin miracı 5 vakit namazı, Rabbimizin bizlere yüksek sorumluluklarımızı ve zaaflarımızı hatırlattığı Bakara Suresinin son iki ayetini, tevhid inancı olan herkesin kurtuluşa ereceği müjdelerini insanlığa tebliğ etmiş ve kurtuluş yolu olarak bizlere göstermiştir.

Bu kutlu gecede Rabbimizden incinmiş kalpleri birleştirmesini, hata ve günahlarımızı bağışlamasını diliyoruz. Allah'ım her türlü fitne ve fesattan bizleri korusun. Muhabbetimize, birliğimize, dirliğimize, kardeşliğimize gölge düşüren her türlü şiddetten, nifaktan, tefrikadan, şeytandan bizleri muhafaza eylesin.

Ümit ederim ki bu mübarek gün ve gece; Cennet vatanımızda, kutlu coğrafyamızda ve tüm dünyada, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed' in uyarıcı olarak Allah' ın emir ve yasaklarını insanlığa tebliğ ettiği; barışın, kardeşliğin, birlik ve beraberlik içerisinde yaşama ahlakı bizlere örnek olur.Kulluk vazifelerimizi yaşantımızda tatbik edebilmeyi Yüce Allah' tan niyaz ederim.

Bu duygu ve düşüncelerle, Miraç Kandilinin gönül coğrafyalarımızda yeniden bir uyanışa vesile olmasını temenni eder; Eskişehirli hemşehrilerimin, aziz milletimizin, yurt dışındaki vatandaşlarımızın, âlem-i İslâm'ın Miraç Kandilini tebrik ederim.

Miraç değerlerinin tüm insanlığın hayrına vesile olmasını, yükseliş ve yücelişimizin nefislerimizden başlayarak dalga dalga toplumun her kesimini kuşatmasını, insanlığın ortak huzurunu tehdit eden terör, şiddet, savaş ve düşmanlığın yerini barış ve huzura bırakmasını Cenâb-ı Mevlâ'dan niyaz ediyorum."