Milletvekili Nabi Avcı, “Odunpazarı Dernekler Platformu’na ve Onursal Başkanı Volkan Doğan kardeşime böyle bir fiili dua örgütledikleri için teşekkür ediyorum. 96 yıl önce babalarımızın, dedelerimizin buradan yaptığı yürüyüş gibi” dedi. 

2 Eylül Eskişehir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 96’ıncı yıldönümünde, Odunpazarı Dernekler Platformu’nun öncülüğünde düzenlenen Büyük Kurtuluş Yürüyüşü büyük bir katılım ve coşkuyla gerçekleştirildi. Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı yürüyüşe; AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Prof. Dr. Nabi Avcı ile Prof. Dr. Emine Nur Günay, AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan ve çok sayıda STK temsilcisi de katıldı.  

GAZİ ATATÜRK VE SİLAH ARKADAŞLARINI RAHMETLE ANIYORUZ

Odunpazarı Dernekler Platformu Onursal Başkanı Volkan Doğan, yürüyüş öncesinde yaptığı konuşmada, “Eskişehir’in kurtuluşunun 96’ıncı yıldönümünde sizler birlikte olmaktan, burada bu güzel ve büyük yürüyüşü gerçekleştirmekten çok büyük onur ve gurur duyuyoruz. Allah birliğimizi daim etsin, diyoruz. Bugün aslında söylenecek çok fazla söz var. Ama sözlerin en güzelini bugün Vilayet Meydanı’na yürüyerek gerçekleştireceğiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle ve şükranla anıyoruz. Rabbimizden bu vatanın ilelebet payidar kalmasını niyaz ediyoruz. Ve bu vatan, bu millet ilelebet payidar kalacaktır” dedi. 

DAHA NİCE MÜCADELEYE HAZIRIZ

AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof.Dr. Emine Nur Günay da konuşmasında, “Ne mutlu ki bize böyle güzel günlerde, kurtuluşumuzu kutladığımız günlerde güne birlikte başlıyoruz. Aynı heyecan ve aynı ruhla. Sadece 96 yıl önce değil, yüzyıllardır yüce Türk milleti bu mücadeleyi veriyor. Bundan sonra da verecek. Buradaki bu coşku ve beraberlik daha nice mücadeleye de hazır olduğumuzun göstergesi. Kuruluştan kurtuluşa, diyoruz. Yeter ki milletimiz birik ve beraberlik içinde olsun. Onun için uğraşıyoruz. Allah hepinizden razı olsun” sözlerine yer verdi. 

96 YIL ÖNCEKİ GİBİ

Eskişehir Marşı ile konuşmasına başlayan AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof.Dr. Nabi Avcı da,  “Söylenecekler söylendi, uzun uzun konuşmaya gerek yok. Sizlere çok teşekkür ediyorum, bugün burada birlikte olduğumuz için. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Odunpazarı Dernekler Platformu’na ve Onursal Başkanı Volkan Doğan kardeşime ayrıca çok teşekkür ediyorum, böyle bir fiili dua örgütledikleri için…” dedi. Kurtuluş Savaşı yıllarında Odunpazarı’nda binlerce kişi tarafından yapılan yürüyüşü hatırlatan Avcı, “Şimdi bir yürüyüş yapacağız. Tevekkeltü al-Allah diyip, bir yürüyüş yapacağız. Tıpkı 96 yıl önce babalarımızın, dedelerimizin buradan yaptığı yürüyüş gibi. Haydi bismillah” dedi.  

TÜRK BAYRAKLARI İLE OMUZ OMUZA

Kurşunlu Külliyesi önünden başlayarak Vilayet Meydanı’na kadar devam eden yürüyüşe katılan binlerce kişi ellerinde Türk bayrakları ile Eskişehir Marşı’nı söyledi, Eskişehir’de kurtuluş coşkusu Odunpazarı’ndan Vilayet Meydanı’na akan bir sel oldu. Güzergâh üzerinde binlerce vatandaş da evlerinden Türk bayrakları ile yürüyüşe eşlik etti. 

DOĞAN: GELECEĞİN ODUNPAZARI İÇİN…

Odunpazarı Dernekler Platformu Onursal Başkanı ve AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan, ayrıca günün anlam ve önemiyle ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:  

“Bir şehrin kurtuluşu, bir ülkenin kurtuluşunun başlangıcıdır. Bugün, Kurtuluş Savaşı’nın 5 önemli meydan muharebesinin üçünün yaşandığı Eskişehir’in kurtuluşunun 96. yılını kutlamak için toplandık. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve büyük Türk Milleti’nin, emperyalist güçlere karşı elde ettiği en büyük başarılardan biri olan Kurtuluş Savaşı’mız öncesinde, yurdumuzun işgal hareketine ilk tepkilerden biri Odunpazarı’ndan, bu meydandan verilmiştir. Eskişehir’in aydınlarının düzenlediği büyük miting, yaklaşık bir yıl sonra gerçekleşecek ‘Kurtuluş’umuzun müjdecisi ve habercisi olmuştur. Mustafa Kemal Atatürk’ün 15 Ocak 1923’te Hükümet Konağında yaptığı konuşmada vurguladığı gibi, Eskişehir, zaferin kazanılmasında büyük katkı yapmıştır. Mustafa Kemal Paşa, bu nedenle, işgalciler tarafından yakılıp yıkılan şehrimizin imarıyla yakından ilgilenmiştir. Çünkü biliyoruz ki, bir şehrin, bir ülkenin kurtuluşu, aynı zamanda yeniden başlamak ve beyaz bir sayfa açmaktır…

Hepimiz biliyor ve görüyoruz ki, o yıllarda var olan milli birlik şuuru ve bağımsızlık ateşi, bugün de vatanımızın dört bir yanında görülmektedir. Türk milleti, aynı ruhla, 15 Temmuz’da, emperyalist heveslere karşı istiklalini ve istikbalini koruma hususundaki azmini bir kez daha dünyaya göstermiştir. 2 Eylül bize, şartlar ne olursa olsun başarıya ulaşma konusunda önümüzde daima açık bir yol bulunduğuna işaret etmektedir. İşte biz de, bu kutlu günde,  güzel Odunpazarımızın, en köklü noktasından, Cumhuriyetimizin simgesi Vilayet Meydanı’na yürüyüşe geçme kararı aldık. Bugün burada, Balkanlardan, Kafkasya’dan, Karadeniz’in kuzeyi ve Anadolu’nun dört bir tarafından gelip Eskişehir’e yerleşmiş, din, mezhep, etnik köken ayırmadan, Odunpazarı’nda, yüzyıllardır olduğu gibi, bütünün hukukunun korunmasını talep eden binlerce yoldaşımızla toplanmış bulunuyoruz.

Biz, Odunpazarı’nı “köklü ve dinamik” olarak tanımlıyoruz. Kendi şehrinin, topraklarının, o toprakların üstünde yaşayan insanlarının, ülkesinin ve vatanının bağımsızlığı için kanını dökmekten, canını vermekten imtina etmeyen atalarımızı anmak, ruhlarına dua etmek için toplanmış bulunuyoruz. Nereden geldiğini, kökünü bilen insanlar olarak, geleceğin Odunpazarı için yürüyüşe geçiyoruz… Çünkü yürümek, dinamikliğin, farkında olmanın göstergesidir. Çünkü yürümek, ülkemizin kritik süreçten geçtiği bugünlerde, bağımsızlığımıza göz dikmiş emperyalist güçler ve onların terör maşalarına bir mesajdır. “Biz buradayız ve bu toprakları asla terk etmeyeceğiz” demektir… Odunpazarı’mızın, bu şehrin, bu toprakların kurtulmasına katkı sağlayan, bu şehrin gelişmesine vesile olan herkesi, atalarımızı saygı ve rahmetle anıyoruz… Ruhları şad olsun…”