Çifteler, Beylikova ve İnönü’de kendisine ait merkezlerde, Alpu, Seyitgazi ve Mahmudiye’de de ilçe belediyeleri ile yapılan protokollerle o belediyelere ait merkezlerde verilen kurslara büyük ilgi gösteren kadınlar ve çocuklar el sanatları ve eğitime destek kurslarından ücretsiz olarak faydalanıyor. 

2001 yılında kurulan ve her yıl 15 bine yakın Eskişehirliye ücretsiz kurs imkanı sağlayan ESMEK, vatandaşların boş vakitlerini en verimli şekilde geçirmelerini sağlamak amacıyla ilçelerde merkezlerini ve kurs sayılarını arttırdı. Mesafe ve maske kuralları çerçevesinde kurslara büyük ilgi olduğunu ifade eden ESMEK yetkilileri, kırkyamadan ev meşrufatına, hediyelik eşyadan ahşap boyamaya, çocuk satrançtan ilk ve ortaokul derslerine kadar birçok farklı alanda başta kadınlar, çocuklar ve gençler olmak üzere her yaştan vatandaşa ücretsiz eğitim verildiğini belirttiler. 

Kent merkezinden sonra ilçelerde de kadınların ve çocukların ESMEK kurslarına ilgisinden büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen “Eğitimde fırsat eşitliği ve kadınları meslek sahibi yapmaya yönelik açtığımız ESMEK çok kıymetli sosyal sorumluluk projesi haline geldi. Kent merkezinde her yıl on binlerce kişiye ulaşan merkezlerimiz, kırsal ilçelerimizde de kadınların ve çocukların yüzünü güldürmeye başladı. Çifteler, Beylikova ve İnönü’de kendimize ait merkezlerimizde, Alpu, Seyitgazi ve Mahmudiye’de de ilçe belediyelerimizle yaptığımız protokollerle o belediyelerimize ait merkezleri kullanarak açtığımız kurslar pandemiye rağmen büyük ilgi görüyor. Özellikle okulların kapalı olması nedeniyle imkansızlıklar nedeniyle uzaktan eğitimden faydalanamayan çocuklarımız ilkokul ve ortaokul ders kurslarına büyük ilgi gösteriyor. El sanatlarında kadınlarımız birbirinden kıymetli ürünler üretiyorlar. Çocuklarımızın eğitimine destek olmak, kadınlarımızın da boş vakitlerini verimli şekilde değerlendirmelerini sağlamak amacıyla bu konuya hassasiyet ile yaklaşıyoruz”  dedi. 

Beylikova’da 15 branşta 104 kursiyerin, Çifteler’de 5 branşta 70 kursiyerin ücretsiz kurs imkanlarından faydalandığını belirten ESMEK yetkilileri ise Alpu’da ve İnönü’de kayıtların devam ettiğini, bu ilçelerde de kursların en kısa sürede başlayacağını dile getirdiler. Kurslardan faydalanmak isteyen vatandaşların 0222 220 76 88 üzerinden kendilerine ulaşabileceklerini belirten ESMEK yetkilileri, pandemi koşullarına uygun olarak eğitimlerin devam edeceğini ifade ettiler.